FutbolGündem

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam; Eskişehir maçı çok önemli

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe maçından önce Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçlarını düşündüklerini söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Futbolun doğrularını yapıp, kendi gerçeklerimizle yüzleşerek bundan sonraki haftalara avantaj sağlayacak bir puanı almak istiyoruz” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri ’nde düzenlediği basın toplantısında, zirve yarışında çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını kaydetti.

Eskişehirspor, Gaziantepspor karşılaşmalarının ligin geri kalanı için, takımın yerini göstermesi bakımından çok önemli olduğunu dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, alacakları galibiyetin kendileri için avantaj sağlayacağını vurguladı.

Ertuğrul Sağlam; Her karşılaşma çok önemli hale geldi

Her karşılaşmanın çok önemli hale geldiğini kaydeden Ertuğrul Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü;  Eskişehirspor maçı sezonun en zor karşılaşması olarak karşımızda duruyor. İç saha avantajını özellikle Galatasaray karışsında kullanmış, ligin zirvesindeki Trabzonspor’un da puan kaybetmesi, Fenerbahçe, Kayserispor ‘un istikrarlı gelmesi, her karşılaşmayı dört takım içinde önemli hale getiriyor.

Bir bakıyorsunuz lider olabilecekken, kötü sonuçla 3.’lüğe düşebiliyorsunuz. O yüzden her karşılaşma çok önemli hale geldi. İşin sıkıntılı tarafı, puan kaybetsem bile bunu telaf ederim beklentisi, kaybedilecek puanlarını telafisinin zor olduğu haftalara girdiğimiz için maçları iyi değerlendirip, iyi yaşayıp önemini kavramamız gerekiyor.

Ertuğrul Sağlam; Maçları üst seviyede yaşamalıyız

Oyuncuların bundan önce aldıkları sorumluluğu üst seviyeye çıkarmasını isteyen Ertuğrul Sağlam şöyle devam etti; Son dönemde Galatasaray ile Sivasspor karşısında takım olayı sahiplenmesi, arzusu üst seviyedeydi. Artık kolay maç oynanmıyor. Altta küme düşmemem mücadelesi, üstte şampiyonluk, ortada kendini gösterme mücadelesi var.

Hiçbir takım karşılaşmalarını kolay kazanmıyor. Şu maç iyi oynanmadı, rakibe çok pozisyon verdik eleştirilerinin artık bu düşüncelerle yapılması beklentimiz. Bu takım artık küme düşme noktasında denen takımlar bile ligin iyi gösterilen takımlarına direnç gösteriyorlar. Bizim karşılaşmalarımızı biraz daha üst seviyede yaşamamız gerekecek.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Kadro derinliği 18 yapmamı zorlaştırıyor

İsmail Haktan dışında takımda sakat ya da eksik futbolcu bulunmadığını belirten Ertuğrul Sağlam, “Bu durum hoca açısından sıkıntılı durumlar oluşturuyor. 18 yapma ve 11 çıkarma biraz sıkıntılı bir durum. Geçen hafta 19’a indirdik ama 18’e indiremedik. Ben özellikle Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizi bu sıkıntıya onlar soktular. Bizim verdiğimiz direktifler doğrultusunda, bütçeyi zorlayıp güçlü ve genç isimleri kadroya katmaları bizim adımıza kadro zenginliği oluşturdu” dedi.

Ertuğrul Sağlam, Eskişehirspor maçının çok ciddi bir maç olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu; Rakibimiz çok ciddi rakip. Onların da futbola bakışları bizle hemen hemen örtüşen bir futbol şekli var. Bülent Uygun gelmesiyle daha farklı yapıda daha istikrarlı havaya büründüler. Uzun zamandır mağlup olmuyorlardı.

Geçtiğimiz hafta yenildiler. Ama şuan Gaziantepspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile birlikte Eskişehirspor da ligin üst sıralarını zorlayacaktır. Onlarda Galatasaray maçının moral bozukluğunu atmak ve hedefleri doğrultusunda bizi yenmek isteyeceklerdir. Kadroları da çok iyi kadro. Haftanın izlenmeye değer en önemli karşılaşmalardan biri ortaya çıkacaktır.

Ertuğrul Sağlam; Puanlarla dönmek istiyoruz

Sahaya futbolun doğrularını yansıtmak istediklerini aktaran Ertuğrul Sağlam, “Kendi gerçeklerimizle yüzleşerek bundan sonraki haftalara avantaj sağlayıp bir puanı almak istiyoruz. Ama bunun yanında futbolseverlere de güzel bir futbol izletmek isteyeceğiz. Sonuçta kazanmak ta var kaybetmek de var. Bursaspor ile Eskişehirspor arasında dostluğu pekiştirmek için iyi bir fırsat” diye konuştu.

Teknik adam ve futbolcuların çok iyi arkadaş olduğunu ancak maçlardan sonra yine de olay çıkmasına üzüldüğünü ifade eden Ertuğrul Sağlam taraftarlara şu mesajı gönderdi; İnsanlar caddelerde sokaklarda birbirine giriyor. Yani hiçbir üç puana, hiçbir kupa insan hayatından daha değerli olamaz. Taraftarlarımızın olayı böyle değerlendirmelerini istiyorum. Eskişehirspor ile Bursaspor’un dostlukları son zamanlarda sıkıntıya girdi ama ben taraftarlarımızdan şunu rica ediyorum, şampiyon takımın şampiyon taraftarları gibi oraya gelip takımlarını desteklemelerini diliyorum.

Geçtiğimiz hafta sağ olsunlar küfür olayını hiç duymadık. Aynı olgunluğu Eskişehirspor maçında da bekliyoruz. Biz geçen seneni de fair play şampiyonuyuz. O sorumluluğumuzu da unutmamamız lazım. Biz şampiyonluk için çalışırken, onlar da fair play şampiyonu olmaları için çalışmaları lazım.

Ertuğrul Sağlam; Fenerbahçe ‘den önce Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçını düşünüyoruz

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ’ın, Bursaspor maçıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Bizim Eskişehirspor maçı çok önemli bir karşılaşma. Fenerbahçe ve Trabzonspor ’un da çok ciddi karşılaşmaları var. Özellikle Eskişehirspor ile Gaziantepspor karşılaşmaları iyi geçerse Fenerbahçe karşısına birkrediyle daha rahat çıkacağımız düşünüyorum. Ama bizim ondan önce yoğunlaşmamız gereken Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçıdır” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu