FutbolGündem

Ertuğrul Sağlam; Takım değil ama taraftar heyecanını kaybetti

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk mücadelesi veren takıma yeterince destek verilmemesinden yakındı.

Şehirde geçen seneki havayı görmeyi çok istediklerini dile getiren Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bursaspor ’u sevenler lütfen sorumluluk alsın” dedi. Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım konusunda ise iki kulübün tamamen anlaştığını ifade etti.

Özlüce Tesisleri ’nde haftalık basın toplantısını düzenleyen Ertuğrul Sağlam, bu hafta oynayacakları İstanbul Belediyespor takımının çok güçlü olduğunu belirterek şöyle konuştu; Özellikle son dönemde hem Galatasaray hem de Kasımpaşa maçıyla ligde daha iyi konuma gelen, Türkiye Kupası ‘nda yarı finale yükselen, morali çok iyi durumda ligin üst sırasındaki takımlara karış çok iyi oynayıp çok iyi sonuçlar alan bir takım.

Zor karşılaşma olacak bizim için. Böyle birtakıma karşı kazanmaktan başka hiçbir sonucu kabul etmeyecek oyun anlayışıyla oynamak zorundayız. Ligin zirve yarışında çok ciddi anlamda hedefi olan birtakım olarak bizim adımıza oluşacak dezavantaiları ortadan kaldırıp sonuçlar anlamında sıkıntı yaşamamak zorundayız. Artık ligin boyu iyice kısaldı.

Yaşanacak puan kayıplarında telafi şansınız olmayabiliyor. Bu da sizi sıkıntılı dönemler oluşturuyor. Bu haftaki karşılaşmada iyi mücadele sonunda iyi futbol ortaya koyarak, bize inananları umutlandıran bir oyun ortaya koyarak 3 puanla ayrılmayı hedefliyoruz. Taraftarlara da seslenen Ertuğrul Sağlam, geçen sene dolu taraftarlar önünde coşkulu tezahüratlar altında oynayıp şampiyon olduklarını hatırlattı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Taraftardan atkı şov istiyoruz

Ertuğrul Sağlam, Bursaspor ’u sevenlere şu çağrıda bulundu; Bu haftada coşkulu bir taraftar önünde oynamak, geçtiğimiz sezonki heyecanı onlarla beraber bizlerin de hissetmesi ile coşkulu bir karşılaşma oynamak istiyoruz. Taraftara büyük görev düşüyor. Onlarda bunu istiyorum.

Bu sene atkı şovu hiç görmedik mesela. Kısmen yapıldı ama tribünlerin dolu olduğu ortamda stadın tamamen atkıyla örtüldüğü bir atmosferi özledik. O gün stadı hanca hınç dolmuş çok coşkulu taraftarla beraber güzel karşılaşma oynamak istiyoruz.

Vederson’un sakatlığının devam ettiğini, bu hafta yine forma giyemeyeceğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, Volkan Şen ’in de oynayıp oynamayacağının yarın netleşeceğini kaydetti.

Ertuğrul Sağlam; Takım değil ama taraftar heyecanını kaybetti

Takımın heyecanını kaybettiğini ileri sürenlere sert çıkan Ertuğrul Sağlam, şu değerlendirmeyi yaptı; Geçen sezon biz bu hafta Sivasspor maçını oynamışız 49 puanımız varmış. Kasımpaşa maçını da ekliyoruz. Yani 46 maçımız varmış. Galatasaray 50 puanla lider biz ikinciyiz. Şuna 2 takım lider, birmaçlık  fark var. Takımın performansında çok büyük fark var. Ama taraftara, şehre baktığımız zaman çok büyük farkla görüyoruz maalesef.

Geçen sene Sivasspor maçında şehri havasına bakıyorum, her yerde bayraklar, insanlar coşkulu, şehirde birçok kurum kuruluş bayrak kampanyaları gibi organizasyonlar içinde olurken, bugünkü atmosfere bakıyoruz, böyle havayı gözlemlemek mümkün değil. Busene daha dolu tribünler önünde maç oynayamadık. Bu tabiîki bizim adımıza şehir adına olumsuzluktu. Ben olumsuz tablonun, atmosferin pazar günü Belediyespor karşılaşmasıyla tekrar geçen sezonki ortama dönüşeceğine inanıyorum.

Sorumluluk alması gerekenleri de sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. Bursa’yı seven herkes lütfen sorumluluk alsın. Pazar günüyle beraber coşkulu taraftar, karşılaşma içerisinde şampiyon takımın taraftarına yakışır şekilde davranıp ona göre performansımıza direk katkı yapmalarını istiyoruz. Her türlü skor olabilir. Her türlü şartta soğukkanlılığını kaybetmeden oyuncuları destekleyen taraftar olarak görmek istiyoruz.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; Volkan Şen öyle bir açıklama yapmamış

Volkan Şen ’in Galatasaray ’a gitmek istediği yönünde basında yer alan haberleri kendisiyle konuştuğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, “Volkanla konuştum. Kesinlikle böyle birşey söylemediğini ifade etti. Yazılanların maksatlı, asılsız olduğunu dile getirdi. Biz oyuncumuza inanmak zorundayız. Ama arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Yaptığımız haberler toplumu yönlendiriyor. Bunun sonucunda da hem oyuncu hem bizler hem de takım zarar görebiliyor. Bizim bütünlüğümüzü kimsenin bozmasına izin vermeyelim. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Ertuğrul Sağlam; Sercan Yıldırım ‘ın transferinde tüm pürüzler halledildi

Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım ’ın transferiyle ilgili tüm pürüzlerin halledildiğini, Sercan Yıldırım ’ın kendi görüşmelerini yapmak üzere Rusya ’ya gittiğini hatırlatarak şunları dile getirdi; Kulüpler anlaştı problem kalmadı. Eğer kendisin de anlaşırsa Sercan Yıldırım, Türk futbolunu, Bursa ’yı Rusya ’da temsil edecek. Sercan Yıldırım bizim çok sevdiğimiz kardeşimiz.

Bugüne kadarki performansıyla takıma katkı sağlamaya çalıştı. Bizim onayımızla Sercan Yıldırım ‘ın gitmesi oldu. Biz de onay verdik. İnşallah hem onun için hem Bursaspor için hayırlı olur. Ertuğrul Sağlam,  birgazetecinin “Sercan Yıldırım ’ın gitmesine neden şimdi onay verdiniz?” şeklindeki sorusuna ise, “Fiyat konusunu takip etmedim. Şartlar öyle gerektirdi, bugün öyle davrandık. Başkanımız bana da sordu. Biz fiyatta anlaşırız ama senin fikrin önemli dedi. Bugünkü oluşan durum neticesinde, ortam gereğince gitmesinde sakınca görmedik açıkçası” şeklinde yanıt verdi.

Ertuğrul Sağlam; Bizler şampiyonluğa giderken, birilerinin bizimle uğraşmasına üzülüyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, mali polisin kulüpte yaptığı aramaların takımı olumsuz etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusa ise şu cevabı verdi; Bizler profesyoneliz bugibi olumsuzluklardan etkilenmemeye çalışırız. Çıkıp antrenmanımızı yaptık. Ama beni endişelendiren, çok önemli süreçteyiz. 47 yıl sonra şampiyon olduk.

Herkes bunlar bunu taşıyamazlar, başarıyı devam ettiremezler derken ilk devre Şampiyonlar Ligi’yle beraber sıkıntılı devre geçirdik ama hala şampiyonluk yarışı içindeyiz. Çok da kritik maçlar oynayacağız. Böyle ortamda bunları yaşanması bizi üzüyor. Biz Bursaspor ’u nasıl şampiyon yaparız diye düşünürken, kendi insanlarımızdan böyle yaklaşım görmek bizi üzüyor.

Ertuğrul Sağlam, kulüple sözleşme yenileyip yenilemeyeceği yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi; Sözleşme uzatılması gündeme gelmedi. Ben Bursa ’da mutluyum. Burada görev almaktan gururluyum. Türk antrenörün yaşayabileceği mutluluğu yaşadım. Bursa benim için çok özel yer. Bizler burada kalacaksak önümüze çok daha farklı, büyük hedefler koymak zorundayız.

Bunu şehir olarak koymak zorundayız. Kulüp içinde organize olarak hedefleri gerçekleştirmeniz zor. Buişi kent hareketi haline getirip bütünlük oluşturmak zorundayız. Böyle bütünlük olursa Bursaspor ’da uzun yıllar görev yapmak isterim. Ama aksi olursa, ne bizim burada kalmamızın anlamı olur, ne de insanları kandırmanın gereği var. Herkes yoluna baksın deriz o zaman.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam; İnşallah bizi yine şampiyon olduğumuzda fark ederler

Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile Trabzonspor ’un favori gösterilmesine ise, “Biz maçlarımızı oynuyoruz, bundan olumsuz etkilendiğimiz yok. İnşallah öyle olur kimse bizi bu yarışın içinde görmez, şampiyon olduktan sonra bizi fark ederler” şeklinde cevap verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu