FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

CAS Hakimi Kısmet Erkiner; Hukukta hak aramak suç değil

CAS Hakimi Kısmet Erkiner, Fenerbahçe’nin CAS’taki davasının ardından UEFA’nın Fenerbahçe’ye ceza veremeyeceğini, böyle bir girişimde bulunursa bunun intikam davranışı olacağını söyledi.

Doğuş Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Futbolda Şeffaflık Konferansı’nın bitiminde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erkiner, Çağlayan Adliyesi’nde devam eden şike davası hakkında yorum yapmayacağını kaydetti. Futbol Federasyonu’nun disiplin cezası davasına bir an önce başlamısı gerektiğini ifade eden Erkiner, “Bu disiplin davasının bir an önce başlaması gerekiyor. Disiplin davasının ceza davasından bağımsız olarak sonuçlandırılması gerekiyor. Bekletilmemesi lazım. Spor hukuku ile devletin hukuku farklıdır” diye konuştu.

Erkiner, “Kamuoyunda şike davasında mahkemeden çıkacak karardan sonra işlem yapılsın” şeklindeki algıyla ilgili olarak da, “Bana göre mahkeme sonucunu beklemeye gerek yok. Uzarsa belki sıkıntı oluşabilir. Bu benim görüşümdür” dedi.

Bir gazetecinin “Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne TFF göndermedi” şeklinde yaptığı açıklamaların ardından Federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın önce, “Kısmet Erkiner’e teşekkür ediyorum.” daha sonrada “İlhan Helvacı ile görüştüm. Kısmet Erkiner, bu konuda yorum yapıyor.” sözlerini hatırlatılması üzerine Erkiner, “Arada hiçbir şey değişmedi. Ben sadece bir tercümeyi okudum. Yorum yapmadım. Benim yorum yaptığım bir iddiadır” diye cevap verdi.

Fenerbahçe’nin CAS’taki davası bittikten sonra UEFA’nın Fenerbahçe’ye ceza verecek şeklindeki haberlere ise Kısmet Erkiner, şu yorumda bulundu; Hukukta ne zaman hak aramak ceza konusu oldu. Eğer böyle bir şey olursa düpedüz intikam şeyi davranışı olur.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu