DünyaFutbolGündem

Dünyanın merakla beklediği Copa America bugün başlıyor!..

Dünyada merakla beklenen Kupa Amerika, Arjantin ile Bolivya arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Dev organizasyonda Spor Toto Süper Lig’den Andre Santos, Diego Lugano, Jonathan Santana, Pedriel Suarez ve Arevalo Rios boy gösterecek. Sporx.com’un haberine göre,  12 takımın katılımıyla Arjantin’in ev sahipliğinde düzenlenecek Copa America için geri sayım başladı. 1-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Güney Amerika’nın güçlü ekipleri kozlarını paylaşacak.

Futbolseverler, Copa America’da Arjantin, Brezilya, Meksika, Uruguay, Paraguay ve Şili gibi güçlü takımların mücadelesine şahitlik edecek. Merakla beklenen turnuvada Lionel Messi, Sergio Agüero, Pato, Neymar, Daniel Alves, Alexis Sanchez, Radamel Falcao, Luis Suárez, Edinson Cavani gibi isimlerin yanı sıra Spor Toto Süper Lig’de forma giyen Fenerbahçeli Diego Lugano, Andre Santos, Kayserispor’un orta saha oyuncusu Jonathan Santana, Sivassporlu Pedriel ve Samsunsporlu Arevalo Rios boy gösterecek.

Arjantin’in ev sahipliğini yapacağı Copa America’da tüm maçlar Türkiye’de A Haber’de HD kalitesiyle futbolseverlerle buluşacak. (DIGITURK: 32. kanal D-SMART: 35. kanal TELEDÜNYA: 56. kanal TÜRKSAT UYDUSU: 11791 MHz, S.RATE: 16000, FEC: 5/6, POL: H (YATAY) / HD YAYIN:DIGITURK: 332. kanal TELEDÜNYA: 8. kanal TÜRKSAT UYDUSU: ŞİFRESİZ 11896 MHz, S.RATE: 11200, FEC: 2/3, DVBS2 8PSK,POL: H (YATAY)

Copa America’nın internet yayın hakkı Youtube’da.

Bu arada organizasyonda Galatasaray’la adı anılan Muslera, Forlan, Garay ve Victor’un yanı sıra Galatasaray’ın  eski yıldızları Elano ile Giovani dos Santos, Trabzonspor’un eski forveti Teofilo, bir dönem Karadeniz ekibinde ve Konyaspor’da oynayan file bekçisi Jefferson, bir dönem Bursaspor ve Denizlispor’da oynayan kaleci Vega da forma giyecek.

Meksika’da kriz yaşanıyor

Copa America öncesi Meksika’da ciddi bir kriz yaşanıyor. Turnuvada mücadele edecek Meksika Milli Takımı’nın kadrosunda yer alan 8 futbolcu, Ekvator’un Quito kentinde kamp yaptıkları otele hayat kadınları getirdiği ortaya çıktı.

Olaya karışan futbolcular arasında bir dönem Galatasaray’da forma giyen Giovani dos Santos’un kardeşi Barcelonalı Jonathan Dos Santos’un yanı sıra Nestor Vidrio, Calderon, Cortes, Jimenez, Cabrera, Jorge Hernandez ve Marca Fabian yer alıyor.

Meksika Futbol Federasyonu, skandala karışan 8 futbolcuya 3 bin euro para cezası verirken, 6 ay süreyle milli takımdan uzaklaştırdı. Turnuva kadrosundan çıkarılan futbolcuların yerine Kristian Alvarez, Antonio Gallardo, Edgar Pacheco, Alan Pulido, Emilio Orrantia, Ulises Davila, Diego de Buen ve Osvaldo Alanis dahil edildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu