DünyaGündem

CSKA Moskova Teknik Direktörü Slutsky, Yaya Toure’den özür dilemeyi reddetti!..

CSKA Moskova Teknik Direktörü Slutsky, Yaya Toure’den özür dilemeyecek!.. CSKA Moskova’nın teknik direktörü Leonid Slutsky, Manchester City ile bugün yapacakları UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde, ırkçı tezahürata maruz kalan Yaya Toure’den özür dilemeyi reddetti…

Deplasmanda oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Slutsky’ye, Yaya Toure’ye yaklaşık 15 gün önce yapılan sözlü ırkçı saldırı iddiaları hatırlatıldı.  HTSpor’un haberine göre, kulübünün ırkçılığa karşı olduğunu ifade eden Slutsky, “Maçta herhangi bir ırkçı tezahürat duymadık, bu yüzden yorum yapmak çok zor” dedi. Rus teknik adam, konunun abartıldığını ve aşırı bir tepki verildiğini de savundu.

Slutsky, CSKA Moskova’nın Toure’den özür dileyip dilemeyeceğine yönelik bir soruya ise “Konu üzerinde yeterli yorumu yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde cevap vererek, özür dilemeyeceklerini ifade etti.

Manchester City’nin orta saha oyuncusu Yaya Toure, iki hafta önce Moskova’da çıktığı CSKA Moskova maçında bir grup CSKA taraftarıncı maymun taklidi yapılmak suretiyle ırkçı saldırıya maruz kalmıştı. Bunun üzerine UEFA, CSKA Moskova’ya evinde oynayacağı bir sonraki UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kısmi tribün kapatma cezası vermişti. Cezayı memnuniyetle karşılayan Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini, “Umarım Rus taraftarlar bu cezadan gerekli dersi alırlar” açıklamasında bulunmuştu.

Rus kulübü ise ırkçılık iddiasını reddetmiş ve meselenin abartıldığını savunmuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu