FutbolGündem

Cüneyt Çakır, EURO 2012’de Ukrayna İsveç maçıyla sahada

Euro 2012’de, Fransa ve İngiltere’nin de bulunduğu D Grubu’nda ev sahiplerinden Ukrayna ile İsveç şampiyonadaki ilk maçlarında karşı karşıya gelecek. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği zorlu maç 21.45’te başlayacak.

Ukrayna İsveç maçında Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde görev yapacak.  Maçın 4. hakemi ise Polonyalı Marcin Borski olacak.

Turnuvanın ev sahiplerinden Ukrayna ilk Avrupa Futbol Şampiyonası deneyimini EURO 2012’nin ev sahibi olarak yaşayacak. Ntvspor’un haberine göre, bugüne kadar sadece 2006 Dünya Kupası Finalleri’nde mücadele eden Ukrayna, İspanya’nın ardından gruptan çıkmayı başarsa da 2.turda İtalya’ya 3-0 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

Türkiye ile oynanan son hazırlık karşılaşmasından önce gıda zehirlenmesi yaşayan Ukrayna’da tecrübeli oyuncular Anatoliy Tymoshchuk ve Andrei Voronin maça ilk 11 de başlayabilecek. Teknik Direktör Oleg Blokhin takımın efsanevi golcüsü Andriy Shevchenko’ya fiziksel olarak tam hazır olmadığı gerekçesiyle İsveç karşısında şans vermeyi düşünmüyor.

İsveç’te ise sakat oyuncu bulunmaması teknik direktör Erik Hamren’in yüzünü güldürüyor. Ancak deneyimli teknik adamı düşündüren en büyük konu forvette Zlatan İbrahimoviç’in yanında kime şans vereceği. Hamren, sakatlıktan dönen Johan Elmander, Sırbistan ile oynanan son hazırlık maçında başarılı performans sergileyen Ola Toivonen ve Milan’ın başarılı oyuncusu Markus Rosenberg arasında zor bir karar verecek.

İsveç eleme gruplarında 10 maçta 8 galibiyetle finallere gelirken tüm maçlarında rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kupa öncesi oynadığı 4 hazırlık maçından da galip ayrılan İsveç’te Zlatan İbrahimoviç bu maçların 3’ünde rakip ağlara gol bıraktı. Bugüne kadar 3 kez karşı karşıya gelen 2 takım 1’er kez galibiyet sevinci yaşarken 1 maç da berabere bitti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu