DünyaGündem

Danimarkalı oyunculara EURO 2012 boyunca Twitter ve Facebook yasak!

Danimarka Futbol Federasyonu, EURO 2012 boyunca, oyuncularına Twitter ve Facebook’u yasakladı. Takımın deneyimli oyuncularından kaleci Thomas Sorensen kararı “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Son yılların en popüler iki sosyal medya organı Twitter ve Facebook… 140 karakterle fikirlerin dile getirildiği Twitter’ın yanı sıra, fotoğraf paylaşımının yapıldığı Facebook’u, futbolcular da sıklıkla kullanıyor. Ntvspor’un haberine göre, futbolcular, yeri geldiğinde hakem hatalarını, yeri geldiğinde de kendi aralarında yaptıkları sohbetleri ve daha birçok konuyu bu iki sosyal medya organında sıklıkla paylaşıyor.

Ancak Twitter, zaman zaman da futbolcuların başına iş açıyor. Özellikle İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig’de top koşturan bazı oyuncuların Twitter’da yaptığı eleştirilere para cezası veriyor. İşte bu ortamda Danimarka Futbol Federasyonu, biraz erken de bir önlem alarak, Avrupa Futbol Şampiyonası süresince futbolcularına Twitter ve Facebook’u yasakladı.

Federasyon, 8 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Polonya ve Ukrayna’da yapılacak turnuva süresince, futbolcuların konsantrasyonunu maksimum seviyede tutmak için böyle bir karar alındığını açıkladı. Takımın deneyimli oyuncularından kaleci Thomas Sorensen, kararı “utanç verici” olarak nitelendirirken, kişisel özgürlüklerinin kısıtlandığını dile getirdi.

Danimarka Futbol Federasyonu Basın Sözücüsü ise Twitter ve Facebook’un yasaklanma kararının, Teknik Direktör Morten Olsen tarafından alındığını belirtti; futbolcuların, Danimarka Futbol Federasyonu’nun resmi sosyal medya hesaplarından, kişisel görüşlerini açıklayabileceğini hatırlattı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu