FutbolGündem

Demirören’den flaş açıklama; Yabancı oyuncu sayısı gelecek sezon 5+3 olacak!..

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den flaş açıklamalar;  Yabancı oyuncu kuralını gelecek sezon 5+3 olacak!.. TFF Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda önemli kararlar aldı. TFF Başkanı Demirören, “Yabancı oyuncu kuralını gelecek sezon 5+3 olarak uygulayacağız. Yani 5 oyuncu sahada, 3 oyuncu da yedek kulübesinde olacak” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, gelecek yıla dair alınanan kararları basın mensuplarıyla paylaştı. Ntvspor’un haberine göre, Yıldırım Demirören, “Yabancı oyuncu kuralını gelecek sezon 5+3 olarak uygulayacağız. Yani 5 oyuncu sahada, 3 oyuncu da yedek kulübesinde olacak” dedi.

Başkan Demirören, “Federasyon yönetim kurulumuz aldığı yabancı kararının arkasında ancak gördük ki tribünde olacak oyuncuların maliyetleri kulübe eksi olarak dönüyor. Bunun için yabancı kararını 5+3 olarak revize ettik” diye konuştu. 2014-2015 Süper Lig sezonu 29 Ağustos 2014’te başlayacak ve 31 Mayıs 2015’te sona erecek.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Soma’da yaşanan maden faciasi ile ilgili aldıkları kararları açıkladı. Demirören, Süper Kupa Finali’nin 15-16 Ağustos’ta Manisa’da oynanacağını söyledi.

Soma’da meydana gelen maden felaketi sonrası yardım çalışmları artarak sürüyor. TFF Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda Soma’da şehit olan işçilerin ailelerine yardım amacıyla önemli kararlar aldı. FenerbahçeGalatasaray Süper Kupa finalinin Manisa’da oynanamsına ve maçın tüm gelirinin bağışlanmasına karar veren TFF Yönetimi, ayrıca Soma’da şehit olan işçilerin ailelerine 5 milyon TL yardımda bulunacak.

Bu arada 19 Mayıs Pazartesi günü, TFF Yönetimi, Fatih Terim ve tüm Milli Takım oyuncuları Soma’ya gidecek.

Alınan kararlarla ilgili basın toplantısı düzenleyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören şunları söyledi:

“Soma’da yaşanan faciada vefat edenlere Allah’tan rahmet acılarını beraber paylaşıyoruz. Geçmiş olsun yaralı olan kara ve geçmiş olsun diyoruz.”

“Yaraların sarılması için bazı kararlar aldık. Öncelikle Süper Kupa Finali 15 ya da 16 Ağustos’ta Manisa’da oynanacak ve bütün gelirler Soma’da şehit düşenlerin ailelerine verilecek.”

“Ayrıca TFF olarak şehit düşenlerin ailelerine 5 milyon TL bağışlayacağız”

“Fatih Terim, TFF Yönetim Kurulu ve Milli Takım oyuncuları olarak 19 Mayıs Pazartesi günü Soma’ya gideceğiz.”

“Milli futbolcularımız pazar günü Fatih Terim ile ayrı bir kampaya başlatacak.”

“Hakemlerimiz hafta sonu oynanacak olan maçlarda alacakları ücretleri Soma’ya bağışlayacaklar”

“Kenetlenen ve bağış yapan kulüp başkanları, hocalarımıza, MHK Başkanlarına, oyunculara herkese teşekkür ediyorum.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu