FutbolGündem

Dirk Kuyt; AEL Limassol galibiyeti bize çok yardımcı olacak

Dirk Kuyt; AEL Limassol galibiyeti bize çok yardımcı olacak… Fenerbahçe’nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, gelecekteki hedefleri için AEL Limassol karşısında alacakları galibiyetin kendilerine çok yardımcı olacağını söyledi.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın AEL Limassol ile karşılaşacak Fenerbahçe’de Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, maçın oynanacağı Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda açıklamalarda bulundu. Dirk Kuyt, Karşılaşmayı heyecanla beklediğini belirterek, “Turnuvaya iyi başladık; ama daha sonunu getirmedik. Bundan sonraki hedeflerimiz için iyi bir galibiyet bize çok yardımcı olacak.” diye konuştu.

Ankara’da Türkiye – Hollanda ilişkilerinin 400. yılı sebebiyle düzenlenen etkinlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelmesiyle ilgili olarak da Dirk Kuyt, “Evet bu daveti almak çok özel bir şeydi. Benim için çok özel bir gün oldu. Birlikte bir akşam yemeği yedik. Çok da hoş bir toplantı oldu. Hollanda milli takım formasını Başbakan Erdoğan’a hediye ettik o da çok mutlu oldu. Çok da hoş bir sohbet oldu aramızda.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’de yabancı futbolculara yönelik Türkçe derslerinin sorulması üzerine Dirk Kuyt, çok eğlendiklerini kaydederek, “Bu benim için özel bir durum değil; normal bir şey. Avrupa’da futbol oynadığınız ülkenin dilini öğrenmek zorundasınızdır.” cevabını verdi.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, yeni bir uygulamaya imza attı. Sarı – lacivertli kulüp, Avrupa’da yapacağı maçlar öncesinde düzenlenen basın toplantılarını simultane çeviri uygulamasını başlattı. Uygulama kapsamında Şükrü Saraçoğlu Stadı Basın Toplantı Odası’na çeviri kulübesi kuruldu. Bu sayede yabancı teknik adamların ve futbolcuların açıklamaları, basın mensuplarına anında çevirelecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu