HaberFulya DosyasıFutbolGündemTransfer

Hürser Tekinoktay, Fikret Orman ve yönetimini topa tuttu

Hürser Tekinoktay, Fikret Orman ve yönetimini topa tuttu "Quaresma'nın dedikodusunu yapmayın"

Beşiktaş’ın yapılacak ilk kongresinde başkanlığa aday olduğunu daha önce açıklayan Hürser Tekinoktay, Fikret Orman yönetimini topa tuttu.

Bülent Yüksel’in sunduğu ve NTV Spor Radyo’da yayınlanan “13” programına katılan Hürser Tekinoktay’ın yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle;

Hürser Tekinoktay : Eleştiri bitti çünkü amaçları iktidarı ele geçirmekti

“Öncelikle o denetleme şirketine kaç para ödendi? 50 bin lira. O paraya Beşiktaş bir denetleme şirketi kursun. Siz göreve talip olduğunuzda ‘ben çok futbol kitabı okudum’ diyorsunuz. Talip olduğunuz vazifeden sonra o koltuğa oturuyorsunuz ve ‘ben futbol işine bakmam, karışmam’ diyorsunuz. Her türlü abuk subuk uygulama oluyor. Ondan sonra da sizi oraya getiren kongre üyelerini etkileyen, muhalefetten birkaç kişi alıyorsunuz. Bir önceki yönetimi eleştiren kişiler bu sefer sizin destekçiniz oluyor. Ama bu sefer bir önceki yönetimi eleştirdikleri konularda sizi eleştirmiyorlar. Çünkü amaç iktidarı ele geçirmek.

Berk Hacıgüzeller ne demişti şimdi ne yapıyor?

Bir tane futbolcu transfer ediyorsunuz Escude diye, önce ‘palavra atıyorlar 33 yaşında değil’ diyorsunuz, sonra gerçek hatırlatılınca ‘yaşını bilmek zorunda değilim’ diyorsunuz. Bir futbolcu alıyorsanız son kullanma tarihine bakacaksınız. Dolayısıyla Türkiye’de içler acısı durum gün geçtikçe daha da kötüye gidiyor. Berk Hacıgüzeller ve Metin Albayrak konusuna gelelim. Olay ben, Berk Hacıgüzeller ve Ertunç Soğancıoğlu arasında geçmişti, o yüzden net biliyorum. Berk’in yalan veya yanlış beyanda bulunacağını sanmıyorum. Çünkü matematik üzerine yanlış beyanda bulunmak suçtur.

Beşiktaş A.Ş. Halka açık, hisse alınan bir şirkettir. Berk’in o dönemdeki eleştirisi şuydu: Beşiktaş A.Ş. İflas etmiştir. Bir hissedar alacaklarını almak için dava etse iflası ortaya çıkar. Sermaye artırımı gerekiyor’ diyordu Berk. Yıldırım Demirören yönetimi ne yaptı? Biz batık gibi görünüyoruz ama elimizdeki futbolcular değerlidir, 2.5 milyon euro Serdar Kurtuluş’un, 2 milyon Gökhan Zan’ın değeri vardır deyip bedeller biçtiler. O zaman yönetimde olmayan Berk Hacıgüzeller dedi ki ‘Muhasebe tekniğiyle ilgili yurt dışında da birçok görüşmeler yaptım.

Canlı varlıklara böyle bir rayiç bedel biçilemez. Kaça aldıysan onun bedeli odur. Sermaye artırımı böyle olmaz, para koymanız lazım. Herhangi biri bundan şikayetçi olup dava açarsa Beşiktaş A.Ş.’nin iflası istenir’ O dönem bunları söyledi Berk Hacıgüzeller.

Hürser Tekinoktay: Yeterli bilgi ve birikime sahip değilsiniz

Bugün gelinen durumda Yıldırım Demirören yönetiminin aynı uygulamalarını devam ettiriyorsunuz, paraları har vurup harman savuruyorsunuz. Bazı oyuncular aldınız ve bunlara para ödediniz. Escude’ye para ödeyip oynatmıyorsunuz, Quaresma’ya para ödeyip oynatmıyorsunuz, Uğur Boral’ı aldınız verimi yok, o bölgede oynatabileceğiniz adamlar kadro dışı. Kadro dışı olanlardan biri Avusturya liginde top oynayıp gelmiş. Futbol takımının maliyetlerini en düşük şekilde kurup en yüksek seviyede futbol oynatacak bilgi birikime sahip değilsiniz.

Durum böyleyken siz gelip altyapıdan gelmiş futbolcularınızı kadro dışı bırakıyorsunuz. Bir tanesi Atınç. Tamer Kıran’ın dediğine göre Sporting Lizbon istemiş vermemişler. Çocuk kalmak istemiş ki bu çocuklar Shuster zamanında forma giymiş isimler.

Hürser Tekinoktay: “Quaresma’nın dedikodusunu yapmak için televizyona çıkmayın”

Beşiktaş yönetim kurulu başkanı bugün yine televizyona çıkıyor. Hergün bir televizyon programına çıkıyorsunuz. Çıktığınız televizyon programında da çıkıp çok çalışıyorum, sürekli düğünler, sünnet düğünleri var şahitlik yapıyorum falan diyorsunuz. Sizin icraat yaptığınız ya da yapacağınız zaman anlatmanız lazım. Quaresma’nın dedikodusunu konuşmak için çıkmamanız lazım. İkinci başkanına bakıyorsunuz acayip acayip şeyler konuşuyor. Siz bir futbol kulübünü yönetme yetisine sahip değilsiniz. Profesyonelleri alın bari.

Quaresma bu durumda Messi ve Ronaldo’dan daha değerli!

Quaresma ve açıklanan rayiç bedeller başlı başına skandal. En değerli üç futbolcunuzun içinde Quaresma. Quaresma oynadığı, maç, saha, çalıştığı bedele göre dünyanın en pahalı futbolcusu. .750 bin euro ödüyorsunuz, 5.2 milyon euro değer biçmişler. Düz koşu yapan, oynamayan, 1 liralık imalat yapmayan bir futbolcu en değerli futbolcunuz! Hesaplayın oynadığı dakikaya göre Messi’den de Ronaldo’dan da pahalı!

Şimdi adam yarın Beşiktaş A.Ş.’den hisse senedi alacak. Quaresma en değerli ürününüz. Girdiniz dükkana, dükkanda 300 milyonluk ürün var. Siz 100 milyonluk hisse alıp ortak oluyorsunuz. Vitrindeki bir ürünün değerini 9 milyon, 5 milyon diye gösteriyorsunuz. Ama bakıyorsunuz 5.2 milyon gösterilen Quaresma’yı nasıl paraya çevireceksiniz? Mayıs’ta kontratı sona eriyor.

Şimdi soralım. Sevgili Berk Hacıgüzeller siz bu 5.2 milyon euroluk değeri ne zaman paraya çevireceksiniz? Mayıs’ta kontratı biten futbolcuyu ne zaman satabilirsiniz? Ocak’ta. E hiç oynattınız mı? Oynatmadık. Oynatmadığınız futbolcuya insanlar 5.2 milyon para verir mi? Bugün internette futbolcu arayın, ilk bakılan şey bu yıl kaç maç oynamış.

“Fikret Orman o koltukta zarar etmek için oturmuyor!”

Galatasaray’da açılan davayı tam bilmiyorum. Ama Beşiktaş’ta niteliklisi niteliksizi yok çok net. Quaresma oynamıyor ve ‘Quaresmacılık yapıyorlar, o mu önemli Beşiktaş mı önemli, Quaresma kötü, Quaresmasporlular sizi’ falan diyorlar. Başkanı da çıkıyor diyor ki karşılıklı zarar ediyor. O koltukta zarar etmek için oturmuyorsunuz. Quaresma zarar ediyorsa eder kimseyi ilgilendirmez. Ama siz Beşiktaş’ı bile bile zarar ettirmek zorunda mısınız?

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu