DünyaFutbolGündem

UEFA’dan Shakhtar Donetsk’in kalecisi Rybka’ya ağır ceza!..

UEFA, Shakhtar Donetsk takımının kalecisi Olexandr Rybka’yı yasak madde kullandığı gerekçesiyle geçici olarak müsabakalardan men etti.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA), Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımının kalecisi Olexandr Rybka’yı yasak madde kullandığı gerekçesiyle geçici olarak müsabakalardan men ettiği bildirildi. Ntvspor’un haberine göre, Shakhtar Donetsk Kulübü’nün genel menajeri Sergei Palkin, internet üzerinden yayımlanan Segodnya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, UEFA yetkililerinin, geçen kasım ayında Karpati takımıyla oynanan lig maçından birkaç gün sonra takımın kampına sürpriz bir ziyarette bulunduğunu ve doping testi yaptığını söyledi.

Palkin, kendilerine Rybka’nın doping testinde yasaklı maddeye rastlandığının ve kalecinin cezası netleşene kadar UEFA’nın düzenlediği organizasyonlarda forma giyemeyeceğinin bildirildiğini belirtti. Rybka’nın kilo vermek için idrar söktürücü kullandığını, ancak ilacı kulüp doktoruna danışmadan aldığını anlatan Sergei Palkin, ”Şu an ne kadar ceza verildiğini bilmiyoruz, ancak 6 aydan 2 yıla kadar ceza bekliyoruz” dedi.

Ukrayna Milli Takımı’nda 1 kez forma giyen Rybka’nın, Ukrayna’nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alacağı tahmin ediliyordu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu