FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Erman Toroğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan şikayetçi oldu

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında savcıya ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, ”Aziz Yıldırım’ın cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum” dedi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşen Futbol Yorumcusu Erman Toroğlu, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Dün saat 22.30’da polisin telefon ettiğini ve savcının kendisini ifadesini almak için beklediğini söylediğini belirten Erman Toroğlu, bu nedenle gelip savcıyla konuştuğunu söyledi.

Basın mensuplarının ”Aziz Yıldırım’dan şikayetçi oldunuz mu?” diye sorduğu Erman Toroğlu, ”Neyse o devam ediyor yani. Hiçbir şey fark etmedi. Poliste ne olduysa burada da onlar oldu” dedi. Ntvspor.net’in haberine göre, eki hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, ”Savcılıkta yeni bir şey sorma ihtiyacı mı duydular size?” sorusuna da ”Hayır, bilgime başvuruldu. Yani daha başka şeyler bilip bilmediğim soruldu şikeyle ilgili. Sohbet ettik, karşılıklı konuştuk. Ne gördüysem, ne biliyorsam onu söyledim” karşılığını verdi.

Erman Toroğlu, ”Emniyette sorulan şeylerin dışında burada farklı bir şeyler mi gösterildi size?” sorusunu da ”Çok farklı bir şey yok. Daha nokta bir şeyler soruldu. Bildiğim kadarıyla cevap verdim” diye yanıtladı. Savcılıkta kendisine ”Maçlarda şikeyle, teşvikle ilgili net bilginiz var mı?” diye sorulduğunu belirten Toroğlu, ”Tabii o çok zor, onu bilmeniz, görmeniz. Ancak teknik takipte onlar belli oluyor. Orada bulunmanız lazım görmeniz için. O kadar. Kanaatler soruldu” diye konuştu.

Erman Toroğlu; Hayati tehlike barındırabilecek kampanya

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, bir basın mensubunun ”Aziz Yıldırım dışında şikayetçi olduğunuz isimler var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi; Aziz Yıldırım dışında poliste bana hiç kimseden bir şekil gelmedi, bir okuma olmadı. Aziz Yıldırım’ın cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum.

Çünkü Dijitürk’ten ayrılmam değil ondan sonra Hürriyet Gazetesi’nden alınmamla ilgili küfürlü ve ‘Onu Hürriyet Gazetesi’nden de kovduracağım. Çok büyük bir kampanya, organize başlatacağım. Çok muazzam olacak’ şeklinde cümleleri var. Bu cümleler olunca, böyle bir muazzam kampanya, buzdolabını ucuz vermek veya çamaşır makinesi dağıtmak gibi bir kampanya değil. Tehlikeli bir kampanya.

Basından adamın olacak, televizyondan adamın olacak, seyirciyi tahrik edeceksin, amigoları tahrik edeceksin ki bir kampanya başlatacaksın. Bunun sonunda, bu kampanyada hayati tehlike bile olabilir. Onun için Aziz Yıldırım’dan şikayetçiyim. Yoksa Dijitürk’ten dolayı olmadım. Çünkü o gider kellemi ister, Dijitürk vermiştir altın tepside, bu onların sorunu.

Ercan Saatçi’nin de adliyede olduğu hatırlatılarak kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Erman Toroğlu, Ercan Saatçi ile adliyede karşılaştıklarını, merhabalaştıklarını ve kendisinin çıkmasının ardından Ercan Saatçi’nin savcının odasına gireceğini ifade etti. Erman Toroğlu, Ercan Saatçi’nin adliyede olmasının kendisiyle ilgisi olmadığını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu