FutbolGündemTransfer

Eskişehirspor’da Rıza Çalımbay dönemi sona erdi!..

Eskişehirspor İkinci Başkanı Mesut Hoşçan, Rıza Çalımbay ile kesin olarak yolların ayrıldığını söyledi. İki gündür yılan hikayesine dönen Eskişehirspor-Rıza Çalımbay birlikteliği resmen sona ermiş oldu.

Önce Rıza Çalımbay’ın halen görevinde olduğunu açıklayan Eskişehirspor Yönetimi, kararın bugün açıklanacağını bildirmişti. Sabah ntvspor.net’e konuşan Rıza Çalımbay ise henüz netleşen bir şey olmadığını ve yönetimin alacağı karara saygılı olduğunu söylemişti.

Bugün olağanüstü toplanan Eskişehirspor yönetimi kurulu Rıza Çalımbay ile yolların kesin olarak ayrılmasına karar verdi. Eskişehirspor İkinci Başkanı Mesut Hoşçan, basın mensuplarına açıklamayı yaparken, yeni teknik direktör arayışlarına da başladıklarını sözlerine ekledi.

SABAH YAPTIĞI AÇIKLAMADA YÖNETİMİN ALACAĞI KARARA SAYGILI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Türk futbolunun efsane isimlerinden Rıza Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde zor bir dönemeçten geçiyor. Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ntvspor.net’e yaptığı samimi açıklamalarda, bir takım pürüzler olduğunu ve neler yaşanacağını kendisinin de tam olarak bilemediğini ifade etti.

Beşiktaş forması ve A Milli Takım ile yıllarca Türk futboluna hizmet eden Rıza Çalımbay, 1996’da kramponlarını astıktan sonra sırasıyla Göztepespor, Denizlispor, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Ankaraspor, Çaykur Rizespor ve şu anda görevde bulunduğu Eskişehirspor’u çalıştırdı.

Süper Lig’de geçen sezonu 7’inci sırada tamamlayan Es-Es’in başında yer alan Rıza Çalımbay, şanssız bir başlangıç yaptıkları 2010-2011’de henüz galibiyetle tanışmadı ve Es-Es, 2 beraberlikten elde ettiği 2 puanla 17’inci sırada bulunuyor.

Son dönemde taraftarın tepkisiyle karşılaşan, Eskişehirspor ve Rıza Çalımbay 2, 3 ve 4’üncü haftalarda peş peşe gelen yenilgilerle zor bir dönemde bulunuyor. Takım içerisindeki yapı, yönetimle olan görüşmeleri ve son durum hakkında görüştüğümüz Rıza Çalımbay, ntvspor.net’e oldukça samimi açıklamalarda bulundu.

“Benim kimseyle, ne taraftarla ne de bir başkasıyla derdim olmaz. İfadelerimi yanlış yerlere çekiyorlar” diyen Çalımbay, “Şu anda görevimin başındayım. Akşam antrenmanına da çıkacağım. Yönetimin vereceği son karar ne olursa olsun, ben ve ekibim buna saygılıyız. Kalırsak bütün gücümüzle çalışmaya devam eder, aksi bir karar olursa da oturur anlaşır ve nasıl geldiysek o şekilde, iyi bir şekilde ayrılırız” dedi.

BU SENEYE ÇOK ŞANSSIZ BAŞLADIK

Geçen sezon ile bu sezon arasındaki en büyük fark sezona başlangıcınız oldu. Ters giden şeyler nelerdi?
“Biz iki sezondur buradayız. Hedeflerimizi de fazlasıyla yerine getirdik. Ama bu sezona iyi başlayamadık, büyük şanssızlıklar yaşadık. Kadroyu istediğimiz şekilde çok geç getirdik. Daha sezonun başında bizi şaşırtan tepkiler oldu. Bu aşamaya gelince de “istifa” sözleri konuşulmaya başladı. Biz şu durumda istifa etmeyiz. Görüşerek konuşarak karar vereceğiz.

BENİM TARAFTARLA DA BAŞKASIYLA DA BİR DERDİM OLAMAZ

Son zamanlarda taraftarla aranızda gel gitli bir ilişki var. Bu sizi ve takımı nasıl etkiledi? Neden bu aşamaya gelindi?
“Benim taraftarla ya da başka kişilerle işim olmaz yani bir derdim olamaz, söz konusu değil. Ben polemiğe de girmem. Ben daha önce de söyledim, kendim için destek istemiyorum, ne yönetim ne de taraftardan böyle bir desteğe de ihtiyacım yok. Ben her zaman takım için Eskişehirspor için destek istedim.

Ama ne yazık ki açıklamalarım farklı noktalara çekildi. Ne yazık ki yanlış anlaşmalar oldu, olabiliyor. Benim zaten taraftarla hiç bir sorunum olamaz. Ben 20 sene profesyonel futbol oynadım. Her türlü tepkiye de alışığım, iyi oynarsınız alkışlanırsınız, marşlar söylenir. Kötü oynarsınız yuhalanırsınız. Bunlar futbolun bir parçasıdır ve çok normaldir.

KASIT ARAMAM

Size karşı olan tepkilerde hiç kasıt aradınız mı?
“Ben kasıt aramam. Kimseden de bir şey beklemem. Ben gerçekleri söylerim. Söylediğim gibi bazen alkış bazen yuhalama olur. Bunlar gerçekler. Kasıt aramama gerek yok. Nasıl ki başarılıyken görev yapıyorsak şimdi de yapıyoruz ve sonuçlarına da katlanırız.

Biz geçen sene hedeflerimize ulaştık ve şu anda inanın geçen seneden iki kat daha fazla çalışıyoruz. Bazen terslikler yaşanabiliyor. Bizim işimizde bazen ayrılmak var, bazende kalmak. Ama ayrılsak da önemli olan iyi bir şekilde, bize yakışan bir şekilde ayrılmak. Yönetim ne derse, ne karar verirse bizler bu kararın arkasındayız. Yolları ayırma kararı verirlerse de bu karar saygımız sonzu olur.

TRANSFERDE ÇOK GECİKTİK

Biraz da futbol takımının durumuna bakacak olursak, geç yapıldığını söylediğiniz transferler oldu. Özellikle defansın göbeğine istediğiniz isimleri alamadınız. Takımın durumuyla, yapılan transferlerin bağı var mı ve yönetimle geldiğiniz durumun?
“Biz sezon başında iki stoper istedik. Bizim için destek verilmesi gereken en önemli alana. Defansta sorun vardı. İstedik ama bütün çabalarımıza rağmen istediklerimizi istediğimiz zaman alamadık. İstediğimiz ve yönetimden talep ettiğimiz futbolcular, Cezayir Milli Takımı’ndan Antar Yahia ve Rafik Halliche’ydi. Ama biz istedik ve olamadı.

Problemler de yaşandı. Dünya Kupası başlamadan önce almak istedik, yetişmedi. Dünya Kupası’ndan sonra fiyatlar artı. En son Zapo’yu istedik ama Beşiktaş’ta Sivok sakatlanınca o da kaldı. Sonra iki oyuncu aldık ama o da geç oldu. İstediğimiz şekilde takımı sezon hazırlayamadık.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu