FutbolGündem

EURO 2020 için resmen aday olduk; Son iki maçtan birini istiyoruz!..

EURO 2020 için resmen aday olduk!.. 19 Eylül’de Hırvatistan’da toplanacak UEFA İcra Kurulu, EURO 2020’yi aralarında Türkiye’nin de olacağı 13 ülkede oynatma kararını resmen açıklayacak.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, UEFA İcra Kurulu, EURO 2020’ye evsahipliği yapmak adına adaylık teklif edecek ülkelerin durumunu onaylamak için 19-20 Eylül’de Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinde toplanacak. UEFA daha önce EURO 2020’nin bir ya da iki ülke yerine daha fazla yerde oynanması kararını almıştı ve organizasyonun evsahipliği için Avrupa’dan 13 ülke seçileceği açıklanmıştı. UEFA turnuvayı 13 ülkeye yayma kararını bugüne kadar ev sahipliği yapmayan ülkelere şans sağlanması amacıyla almıştı.

RESMEN ADAY OLDUK

Bugün Romanya ile karşılaşacak A Milli Takım’a destek olmak üzere Bükreş’e giden TFF Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul’un başvuru formunu doldurarak imzaladı. Türk Telekom Arena ile 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve final maçlarına aday olunan müracaatın ardından, adaylık dosyası Nisan 2014’te teslim edilecek. UEFA ise, konuyla ilgili nihai kararını 2014 senesinin Eylül ayında açıklayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu