DünyaFutbol

Real Madrid’de sakatlık kabusu!..

Real Madrid’de sakatlık kabusu!.. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Real Madrid’de sakatlık kabusu yaşanıyor…

Cumartesi günü Villareal, salı günü de Galatasaray ile oynayacak olan Real Madrid’de yıldız futbolcuların sakatlıklarının bulunması teknik heyeti endişelendiriyor. Ajansspor.com’un haberine göre, geçtiğimiz hafta oynanan milli maçlarda sakatlanan Cristiano Ronaldo, Isco, Marcelo ve Modric Madrid’e döndü.

Real Madrid’de sakatlık kabusu Galatasaray maçı öncesi bitebilir

Ronaldo son antrenmanda sadece düz koşu yaparken, Isco’nun durumunun biraz daha ciddi olduğu ve Galatasaray maçında forma giyemeyebileceği belirtiliyor. Sakatlığı devam eden Xabi Alonso’nun hala antrenmanlara başlayamadığı, Raphael Varane’ın ise topla idmanlara başladığı bildiriliyor.

Beşiktaş’ta sakatlıklar bitmiyor

Sporcularda b12 eksikliği problem yaratabilir

B12 vitamini eksikliği sporcular için de önemli bir konu olabilir çünkü vücut için gereklidir ve bir dizi önemli fonksiyona katkıda bulunur. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin üretimi, sinir sistemi sağlığı, DNA sentezi gibi pek çok önemli süreçte rol oynar.

Sporcuların yüksek performans sergilemesi ve hücresel enerji üretimi için B12 vitamini gereklidir. Eksikliği durumunda ise bir dizi semptom ortaya çıkabilir:

Yorgunluk ve halsizlik
Soluk cilt ve mukoza zarları
Sinir hasarı veya uyuşma
Kas zayıflığı veya kas krampları
Denge bozuklukları veya koordinasyon eksikliği
B12 vitamini, hayvansal ürünlerde bulunur (et, süt ürünleri, yumurta gibi). Vegan veya vejetaryen beslenen kişilerde veya bazı sindirim sorunları olanlarda B12 eksikliği daha yaygın olabilir.

Sporcuların iyi bir beslenme alışkanlığı geliştirmesi, çeşitli ve dengeli bir diyet benimsemesi önemlidir. Eğer B12 eksikliği şüphesi varsa veya semptomlar hissediliyorsa bir doktora veya beslenme uzmanına danışmak faydalı olabilir. Doktor, kan testleri yaparak B12 düzeylerini kontrol edebilir ve gerekirse takviye önerisi veya tedavi önerebilir.

Hipokrat Öneriyor > B12 eksikliği kilo aldırır mı? > B12 eksikliği belirtileri nelerdir?

Beşiktaş Kulübü Rıza Çalımbay’ın görevden alındığını resmi twitter hesabından duyurdu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu