FutbolGündem

Fatih Terim; En büyük erdem haddimizi bilmektir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, “Manchester United’in yedek kadroyla gelmesi önemli değil. Sonuçta karşımızda Manchester United olacak. 1923’ten beri Türk futbolunun durumu ortada. En büyük erdem haddimizi bilmektir” dedi.

HTSpor’un haberine göre, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’la yarın çok önemli bir maça çıkacak Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fatih Terim şunları söyledi;

“Bunu ben daha önce de söyledim. Yarın dünyanın en iyi takımlarından biriyle oynayacağız. Alex Ferguson ve takımıyla oynayacağız. Biz oyuna böyle bakıyoruz. Manchester’ın 40 oyuncusu var, her zaman böyle değişikliklerle oynuyorlar. Rotasyon yapıyorlar. Kimin nasıl oynayacağına karar veremeyiz ama Manchester’la oynayacağız. Bu, bazen lehinize bazen alehinize olur. Biz olayın bu tarafında değiliz. Buna ayıracak vaktimiz de yok. Üzerinde durulacak bir konu değil.”

GRUPTAN ÇIKMA HESAPLARI…

“Grubumuz çok karışık. Alınan her puanın, kaybedilen her puanın önemi biraz daha ortaya çıkıyor. Braga ile barbere kalsayık, galibiyetle belki de garantilemiş olacaktık. Şimdi bizim ve Cluj’un kazanması lazım. Bizim Braga deplasmanında galip gelmemiz önemli değil, 2 ya da 3 farklı yenmeliyiz. Çok hesap var, önemli olan bizim ve Cluj’un kazanması. Bu söylemleri iki maçın neticesi ortaya geldikten sonra konuşacağız. Zaten 2 maç kaldı. Dilerim bizim istediğimiz hesaplar olur.”

“Bu hesapların yapılma platrformu yarınki maçtan sonra. Şampiyonlar Ligi’ne gidemezsek, nereye gidebiliriz. Galatasaray’ın gruptan çıkması değil, Avrupa’da olması önemlidir. Bir şekilde bizim olmamız çok önemlidir. Belki şartlar bizi duruma getirir. Futbol böyle bir oyun. Arkadaşlar bunun bilinci içinde. Umarım hesapları tuttururuz. Umarım iyimser olarak yaptığımız hesapların tuttuğunu görürüz. GSTV’de kadrodaki 2 değişikliği zaten açıkladım. Takımda sakatlık yok; 26 kişiyiz.”

“Tarihin en önemli maçlarından biri olduğu açık. Taraftarın takımı sonuna kadar destekleyeceğinden eminim. Bizim taraftarımız, hem tecrübeli hem de şanslı. Onlara çok ihtiyacımız var. Takımla ile bütünleceğine inanıyorum. İnşallah yarın Galatasaray, tarihi bir gece daha yaşatacak. Galatasaray kazanma alışkanlığı olan bir takım. Kendi sahamızda yenildik hoş olmadı ama futbolun bir tarafı bu şimdi başka bi sınav var. Bu kadar puan kaybına baktığımız zaman Galatasaray yine lider.”

“Manchester’ı yenelim de bu galibiyeti kim nasıl algılamak isterse öyle algılasın. Nasıl görmek isterse insanlar, öyle görürler. Mağlubiyeti nasıl algılarlarsa, öyle algılarlar. Biz şampiyon olduk ama 1 puanla olduk. 1923’ten beri Türk futbolunun durumu ortada. En büyük erdem haddimizi bilmektir. ”

HAMİT ALTINTOP: HEDEFİMİZ KAZANMAK

Terim ile birlikte basın toplantısına katılan Hamit Altıntop ise şöyle konuştu: “Şampiyonlar Ligi farklı. Bu maçın ciddiyetini ve önemini biliyoruz. 4 maçta istediğimiz sonuçları alamadık ama yine de oyunun içindeyiz. Stat inanılmaz olacaktır, bu bizim için bir avantaj ama önemli olan bizim oyunumuz. Bunu yansıtabilirsek güzel bir gece olacağına inanıyorum. Ben kendimi iyi hissediyorum, hocam izin verirse oynarım. Şampiyonluktan sonraki sezon her zaman daha zordur. İyi yoldayız diye düşünüyorum. Biz takımda hep beraber hücuma çıkıp hem beraber savunma yapmaya çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz kazanmak, sonra neler olacağını göreceğiz.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu