FutbolGündem

Aziz Yıldırım’ın “Alt yapılarda eğitimci yok” açıklamasına tepkiler devam ediyor!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dün Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı çarpıcı açıklamalara akademisyenler büyük tepki gösterdi.

National Turk’un haberine göre, Başkan Aziz Yıldırım’ın “Türkiye’de futbolun yeniden yapılanması lazım. Her önüne gelen futbolcu olmamalı. Kaliteli isimlerin gelmesi için kısıtlamalar yapılmalı. Bölgesel ligler yapılandırılmalı.

Gelişimleri sağlayan altyapıya önemi daha çok vermeliyiz. Alt yapılarda eğitimci yok. Oyuncular 20’li yaşlara geldiğinde gelişimi duruyor. Herkes futbolla ilgilendiği için eğitimi geri planda tutuyoruz. Türk futbolunun yeniden organize edilmesi lazım” şeklindeki açıklaması akademisyenler arasında büyük infial yarattı.

National Turk’e konuşan İstanbul Ticaret Üniversitesi Spor Daire Başkanı İbrahim Erdoğan ve Eski Beşiktaş Futbol Okulları Koordinatörü Akademisyen Teknik Direktör Enver Yağmuroğlu, “Eğitimci yok diyip kestirip atmak zor değil. Eğitimci var hem de çok çok iyi eğitimciler var. Ama bunlara görev veren yok. Türkiye’de eğitimci veya hoca yok değil, var ama değerlendirilmiyor.

Şu andaki mevcut sistemde altyapıdan gelen futbolculara özellikle büyük takımlarda yer verilmiyor. Şu anda yürürlükte olan 6+2+2 sistemde kulüpler günlük düşündükleri için, günlük başarılıları düşündükleri, hedefledikleri için kendi altyapılarından gelen oyunculara gereken fırsatı vermiyorlar. Onların iyi bir futbolcu olabilmeleri için kendilerine gereken zamanı tanımıyorlar” şeklinde konuştular.

Haberin detayı için;
AKADEMİSYENLERDEN AZİZ YILDIRIM’A BÜYÜK TEPKİ

NationalTurk 7 yıl önce yazmıştı! Jorge Mendes ve Bulut’un Beşiktaş belgeleri Football Leaks’te yayınlandı!

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu