FutbolGündem

Adnan Polat: Arda önce borçlarını ödesin, ondan sonra gitsin!..

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, kulüpten izinsiz olarak yaptığı açıklamalar nedeniyle Arda Turan’a ceza vereceklerini söyledi. Başkan Polat CNBC-E’ye çok özel açıklamalarda bulundu.
Arda Turan’a ceza vereceklerini açıklayan Polat, davranışı nedeniyle Aziz Yıldırım’a teşekkür ederken “Birileri istiyor diye Galatasaray’da erken seçime gidilmez. Bu geleneğimizde yoktur” dedi.

CNBC-E’nin 10. yılının kutlandığı günün konuklarından biri de Galatasaray Başkanı Adnan Polat’tı. Başta kulübün ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Adnan Polat, Arda Turan konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Arda’ya röportaj için ceza vereceklerini belirten Polat yaklaşımı nedeniyle Aziz Yıldırım’a teşekkür ederken, erken seçim isteyen Adnan Öztürk’e de mesaj gönderdi ve “Galatasaray geleneğinde herkes başkanın arkasında durur ve çatlak sesleri çıkmaz. Birileri istedi diye erken seçim bu kulüpte olmaz” dedi.

Polat Türk Telekom Arena hakkında da “Bu stat dünyada 2016 UEFA kriterlerine uyan tek stat” yorumunu yaptı.

ARDA’YA CEZA VERECEĞİZ

Arda’nın NTV SPOR’a verdiği röportaj hakkında yorumlarda bulunan Adnan Polat genç kaptana bu röportajı verdiği için ceza vereceklerini açıklarken, “Kalbimiz kan ağlayarak uygulayacağız ama cezayı vereceğiz. Galatasaray’da çifte standarta yer yoktur” ifadesini kullandı.

Başkan Polat şöyle devam etti: Arda, yüzde yüz haklı. Arda’nın yerinde demir olsa şimdi erimişti. Söyledikleri ağır ama bunu hak edenler var spor medyasında. Ben Arda’ya inanıyorum. Kaptan olmasını belki içine sindiremeyenler var. Bu kadar genç bir yeteneği harcamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bana kimse başka Arda gösteremez. Son yıllarda yetişmiş en büyük yetenek. Arda bunun üstünden gelir.

Arda’nın her zaman arkasında oldum. Bazı insanlar spor medyasının mensubu olduğu düşünüyorlar ama herkes hakkında konuşuyorlar. İnanıyorum kamuoyu bu kişileri tasfiye edecektir” şeklinde konuşan Galatasaray Başkanı Arda’ya destek veren Aziz Yıldırım hakkında da, “Aziz Yıldırım ile telefonda konuştum. Normal bir spor adamının duruşunu sergilemiş Aziz Yıldırım. Teşekkür ediyorum. ‘Arda Türk Telekom Arena’da bir kupa kaldırmadan hiç bir yere gidemez’ açıklamasını yapan Adnan Polat “Arda önce borçlarını ödesin, ondan sonra gitsin” dedi.

2 SENE SONUNDA KAR ÜRETECEĞİZ

Kulübün ekonomik yapısı hakkında ‘2 sene sonunda Galatasaray kar üreten bir grup olacak’ şeklinde konuşan Adnan Polat “2 sene sonunda Galatasaray kar üreten bir grup olacak. Galatasaray varlık satarak borç ödemeyecek. Varlık satışlarından yeni varlıklar gelecek. 5 yıllık bir plan yapmıştık. Üzerinde çalışıyoruz. Gayrimenkul işini çok ciddiye alacağız. Plansız yaşam kolay olmuyor. Tabii ki halka arz olacak. Sportif AŞ ikinci bir halka arzı da önümüzdeki senelerde yapabiliriz. GYO’yu kurduğumuz zaman halka arz başlayacaktır” diye konuştu.

BÜYÜK BİR TAKIMLA STADI AÇACAĞIZ

Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında büyük bir takımla karşılaşmak istediklerini de belirten Adnan Polat, zaman sorunu nedeniyle iki açılış olacağını ikisinin de Galatasaray’a yakışır bir şekilde gerçekleşeceğini ifade etti.

Polat, “Ocak ayının ortasında bir ön açılış programımız var. Yazın sonuna doğru büyük bir açılış istiyoruz. Galatasaay’a yakışır bir şekilde açılış olacak. Açılış için takım getirmek çok zor o dönemde. Gönlümüzden geçen dünyanın sayılı takımlarından birini buaraya getirmek. İlk maçınız tahminimce Sivasspor ile olacak. Bu stat dünyada 2016 UEFA kriterlerine uyan tek stat. 35 bin kombine bekliyoruz. Kombinelere ciddi talep var” dedi.

GALATASARAY GELENEĞİNDE ERKEN SEÇİM İSTEMEK YOKTUR

Tüzük hakkında da açıklamalarda bulunan Adnan Polat, erken seçim isteyen Adnan Öztürk’e de bir mesaj gönderdi ve “Galatasaray’ın geleneğinde erken seçim istemek yoktur ifadesini kullandı. Polat, tüzük ve erken seçim isteyenler için şöyle konuştu; 14 seneden beri tüzük kongresi yapılamıyordu çoğunluğun olmamasından dolayı. İkinci toplantıda kabul gördü ve yarın Galatasaraylılar bu kongreye katılacaklar ve yeni tüzüklerini hayata geçirecekler.

Genelde seçim bittikten sonra tüm camia başkanını destekler. Ama bu dönemlerde alışmadığımız sesler çıkıyor. Bunlar Galatasaray’ın tarihinde yoktur. Birileri istiyor diywe erken seçim olmaz. Eksik olan futbol takımının alması gereken sonuçlardır. Bütün futbolcuların hepsi kaliteli. O taşlar da yerine oturacak. Bu sistemi bozmak isteyenler var ama biz işimize bakıp yolumumuza devam edeceğiz. Şu anda da istediğimiz düzeyde olduğumuzu söyleyemem. Oynanan futboldan hiç memnun değilim.

ALİ SAMİ YEN’DEN HATIRA KALSIN

Yıkılacak Ali Sami Yen Stadı’nın her şeyini paraya çevirmek istediklerini ama beklentilerinin de büyük olmadığını söyleyen Adnan Polat, “Arkadaşlar hazırlanıyor. Önümüzdeki ay proje hazırlanmış olur. Çok büyük rakamlar beklemiyoruz. Ali Sami Yen’in yeri çok önemli. Yeni stadın bulunduğu bölgenin bir kısmına da Ali Sami Yen ismini vereceğiz. Herkesin evinde Ali Sami Yen Stadı’ndan bir ürün bulunmalı. Koltuğunu, tuğlasını dağıtmak istiyoruz” dedi.

Yeni stadın üstünün kapatılmasından sonra afet merkezi olarak da kullanılabileceğini söyleyen Adnan Polat, “Galatasaray, dünyada Türkiye’nin bilinen en büyük markası. Şimdi sıra sportif başarılara geldi” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu