FutbolGündem

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray ve Trabzonspor’u bombaladı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray, Trabzonspor ve kendisini protesto eden taraftar grubunu bombaladı…Sarı – lacivertli kulübün Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi’ne yazdığı başyazı ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Yıldırım, isimlerini vermedi ama Galatasaray, Trabzonspor ve kendisini protesto eden taraftar grubuna çok sert göndermelerde bulundu. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Meireles’in cezasından, şike sürecine kadar pek çok olay hakkında yorumda bulunan Aziz Yıldırım, şike sürecini, “Türk futbolunu şekillendirme çabası” olarak niteledi ve sözlerini “Özgürlük ve başarı dolu bir yıl diliyorum” diyerek noktaladı.

İşte Başkan Aziz Yıldırım’ın olay yaratacak o yazısı…

Siz büyük Fenerbahçe taraftarıyla; zorlu, mücadele dolu ama bir o kadar da gurur dolu bir yılı geride bıraktık. Gururluyum, çünkü böyle büyük bir camianın, böyle büyük bir taraftarın başkanıyım. Umutluyum, zira camianın bir bütün halinde kenetlendiğinde, neler yapabileceğini biliyorum. Ve en önemlisi heyecanlıyım. Tüm branşlarda zaferlere koştuğumuzu ve bu koşunun en önemli, en zor mesafelerini geride bıraktığımızı biliyorum. Daha da önemlisi büyük Fenerbahçe kimliğine kattığınız bu önemli duruş adına şükran doluyum.

Ya hep beraber… Ya da hiç…

2013’ten beklentimiz ise çok daha fazlası. 2010-2011 sezonunda olduğu gibi yine tüm branşlarda şampiyonluk. Kuşkusuz şampiyonluklarla da yetinmeyeceğiz. Desteklediğimiz takımlarımız, sporcularımız, Avrupa’da da adımızı ilk sıraya yazdıracak. Bu sene yaşanacak şampiyonlukların önemi bizler için çok büyüktür. Camiamıza ve başarılarımıza karşı oluşturulan cepheler açıkça ortadadır. Bize karşı hayasızca yürütülen kampanyaya, sistemli karşı duruşa verilebilecek en etkili yanıtın “Şampiyonluklar” olduğunun farkındayız.

DESTEK KESİLMEMELİ

Bu konuda sizlere düşen görev ise başta yol arkadaşımız, futbol aklımız Aykut Kocaman’a ve takımımıza vereceğiniz sınırsız destektir. Bu yolda sizlerden dikkat etmenizi istediğim yegane husus, yanınızdakilerdir. Son zamanlarda yaşanan, Fenerbahçe düşmanları tarafından açıkça dile getirilen husus; “taraftar desteğinin kesilmediği müddetçe Fenerbahçe’nin engellenemeyeceğine” dair yapılan gerçek tespitlerdir. Fenerbahçe karşıtlarının bile görebildiği ve açıkça dile getirdiği gerçeği, bizlerin de görmesi, bu yönde önlemler almamız, kaçınılmazdır.

HİÇBİR DEĞERE SAYGISIZLIK YOK

İşte bu yüzden siz Fenerbahçeliler, takımınızın yanındayken, yanınızda kimlerin olduğuna dikkat etmelisiniz. Fenerbahçe’nin hiçbir değerine saygısızlık yapılmasına, Fenerbahçe’den koparılmasına müsaade etmeyin.Ve unutmayın ki bu sene kazanılacak şampiyonluğun anlamı, ’bir kupadan çok daha fazla, çok daha büyüktür.’ Kulübümüzün geleceği için her alanda daha fazlasını yapabilmek adına çalışmalarımız sürüyor ve tüm hızıyla sürecektir.

MASA BAŞI MÜDAHALE GELENEĞİ

Geçen yıldan bu yana, sahada ve saha dışında, ’yaşanmayanı’, ’olmayanı’ anlatmaya çalıştık. Bunun nedeninin; bu güruhun, “Fenerbahçe’nin doğasından gelen üstünlüğü karşısındaki ’psikolojik zafiyet ve eksikliklerini’ örtmek” olduğunu düşünüyorum. Ortada bulunan bu durumun en son tezahürünü, oynadığımız derbi karşılaşmasında yaşanan kırmızı kart konusunda gördük. Bazen elinizde çok net kanıtlar olsa da, “Masa başı müdahale” geleneğinden gelen bir kısım kulüplerin, farklı noktalarda kendilerini göstermeleri kaçınılmaz oluyor.

ADALET KELİMESİ KULLANIYORLAR

Anlamlarını bilmedikleri kelimeleri kullanan bu güruhun son gözde kelimesi ise; Adalet. Geçmişte; fair play, ebedi dostluk ve en önemlisi saygı kelimelerini kullandıkları gibi şimdi de ’adalet’ kelimesini kullanıyorlar sıklıkla. Yaşanan telaş; Fenerbahçe’nin Türk futbolundaki sistemli kadrolaşmanın önüne geçme kararlılığından kaynaklanmaktadır. Bu konuda, bildiklerimiz yaptıklarımızdan fazladır. Ama en önemlisi bundan sonra yapacaklarımızdır…

KÜLTÜRÜMÜZDE BİAT YOK

Futbolu; uydurma şike ve hayali teşvik tehditleriyle şekillendirme, kendi mecralarında Fenerbahçe’ye karşı oynanan bir oyun yaratma düşüncesindekileri, Türk futbolundan uzaklaştırmak konusundaki kararlılığımız tamdır. Bizler, Fenerbahçe’ye oynanan her oyuna karşı sahaya tam kadro çıkmakta ve sonuna kadar mücadele ederek kazanmakta kararlıyız; Kültürümüzde biat yok; tarihimizde yenilgi var ancak teslimiyet yok; “Kendi öyküsüne sahip çıkamayanların hikayesini birileri mutlaka yazar” Biz, kendi öykümüzü kendimiz yazdık.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu