FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Fenerbahçe’de söz kaptanlarda; UEFA’ya mektup yazacağız!..

Fenerbahçe’de söz kaptanlarda!.. Fenerbahçe’de kaptanlar Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Dirk Kuyt, basın mensuplarının sorularını cevapladı.Fenerbahçe’nin tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu, futbolcular olarak UEFA’ya mektup yazacaklarını söyledi…

Fenerbahçe’nin üç kaptanı Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Dirk Kuyt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Emre Belözoğlu, futbolcular olarak aldıkları 2 yıl Avrupa’dan men cezasının ardından UEFA’ya mektup yazma kararı aldıklarını söyledi.

İşte 3 kaptanın açıklamaları;

Emre Belözoğlu:

“2010-2011 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe’dir. UEFA’nın aldığı karar bizi gerçekten üzdü. Bu sezon şampiyonluğun en büyük adayıyız. Biz bunu futbolcu grubu olarak kabul etmiyoruz. Sahada olanları hepimiz biliyoruz çünkü. UEFA’ya ve basına bir mektup yazmayı düşünüyoruz. Bundan da haberiniz olsun. Masum olduğumuzu biliyoruz. Hukukta her verilen karar doğru değil. CAS’ta çok umutlu değilim. Bu saatten sonra odaklanmamız gereken yer futbol sahası. Dirk Kuyt bu karara şaşırabilir. Ama ben Türk olarak şaşırmadım. Fitne ve kıskançlık var yükselene karşı bu ülkede. Mesela İngiltere’de Everton, Liverpool’un daha fazla ceza alması için uğraşır mıydı? Bizim ülkemizde şartları Avrupalı anlayamaz.

Kariyerimiz için sıkıntı olduğunu biliyoruz. Ama futbolcular olarak yaptığımız toplantıda, bu takımın için her şeyi yapmaya söz verdik. 3 Temmuz’dan farklı olarak artık başkanımız Aziz Yıldırım yanımızda. Bütün oyuncular bu mücadelenin içinde olmak istiyor. Hoca kimi oynatırsa oynatsın, yakaladığımız bu ortamla şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Omzumuzda ne kadar yük olursa olsun, gösterdiğimiz mücadeleyi yine göstereceğiz.

Fenerbahçe’nin üzerine atılı suçu kabul edemem. Ben zaten sahada kavga ediyorum. Türk futbolunun algısının doğru yönetilmediğini düşünüyorum. +1’i de sildiler sağolsunlar. Demek ki bize 5 sene içinde şike yapma şansı tanıdılar! Allah, UEFA’dan razı olsun. Birilerine suç atarak kendimizi aklayacak durumda değiliz.”

Volkan Demirel:

“Söylemek istediğimiz çok şey var. Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bilhassa takım arkadaşlarım. Bizim nasıl bir şampiyonluk kazandığımız Türkiye biliyor. Konuşamıyorum. Konuşsam ağzımdan çok şey çıkacak. Fenerbahçe’nin bayrağını taşımak için elimizden geleni yapacağız. Söyleyecek çok şey var ama burada televizyonda söyleyemiyoruz. 2 sene görülmemiş bir ceza. Ellerinde belgeleri olan takımlara erteleme geliyor. Tapeleri biz de okuduk.

Türkçe’yi bilmedikleri halde bize 2 sene ceza veriyorlar. Mektubu yazacak olmamızın nedeni de kafamızdaki sorulara ve şüphelere dair cevap alabilmek. Biz bir şey yaptıysak karşımızdaki de konuşsun o zaman. Biz maç aldıysak satanlar da konuşsun. Nasıl şampiyon olduğumuzu biliyoruz. Kimse bizi lekeleyemez. Ricamız, kimse umutsuzluğa düşmesin. Biz bu suçu kabul etmiyoruz. Fenerbahçeliler neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. CAS’tan ümidim yok.

Tek amacımız lig şampiyonluğu. Çünkü bize başka hedef göstermiyorlar. Bize neyi layık görürlerse onun için savaşacağız! Bize destek vereceklerine UEFA’ya mail atıyorlar. Ben de hatalı gol yiyorum, o zaman ben de şike yapıyorum! Çimin kokusunu biz yaşadık. Bir Buca maçı var… Ümit Karan’ın g.tüne çarpıyor. Canlı yayındayız ama söylemem lazım.”

Dirk Kuyt:

“Futbolcular olarak bu kararı anlayamıyoruz. Futbolcularla alakalı bir durum değil. Avrupa’ya gidemeyecek olmamız içime sinmiyor. Dava, CAS’a intikal etmiş durumda. 25 milyon Fenerbahçe taraftarları için bizi anlayacaklarını düşünüyorum. Ben tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Takım olarak çok iyi çalışıyoruz. Tek amacımıza yönelmek için her şeyi yapıyoruz. Umarım ki sizinle son kez bu konuyu konuşuyor oluruz. 5 yaşından bu yana futbol izliyorum. Böyle bir ceza hatırlamıyorum. Bu 2 senelik ceza sabit kalacaksa bundan sadece Fenerbahçe zarar görmeyecek, ilerleyen Türk futbolu zarar görecek.”

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu