FutbolGündem

Alex de Souza; Artık canlar yanmasın, şehitler verilmesin

Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex de Souza, terör örgütünün saldırıları sonrası 24 askerin şehit düşmesine çok üzüldüğünü dile getirerek, bu olayların olmasını hiç kimsenin istemediğini belirtti.

Kaptan Alex, “Bu, Türkiye’de yaşayan herkesin de bildiği gibi iç sıkıntılarından bir tanesi. Şu anda bizim yapabileceğimiz, şehit düşen askerlere dualarımızı esirgememek, onların ailelerine sabır dilemek. Umalım ki sorumlu olan insanlar, bu sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapsınlar ve artık canlar yanmasın, şehitler verilmesin” diye konuştu.

FBTV’ye açıklamalarda bulunan Alex, Brezilya’da efsane futbolcu Pele ile birlikte yer aldığı yardım projesiyle ilgili de bilgi verdi. Alex, sözlerini şöyle konuştu; Benim doğduğum şehir Curitiba’daki bir hastanede kalbinden sorunu olan küçük çocuklar tedavi görüyor. Bu, son senelerde başta Pele olmak üzere aynı zamanda Brezilya’nın önde gelen futbol adamlarının da desteğini verdiği bir yardım projesi.

Projenin ana unsuru futbol. Bir turnuva düzenleyip, devletin de desteğini arkasına alarak, turnuvanın sonunda Brezilya futboluna damga vurmuş insanlarla kendi aralarında bir maç yapıyorlar. Böylece yardım kampanyası amacına ulaşmış oluyor. Ben de bu kampanyaya destek vermek için elimden geleni yapıyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu