FutbolGündem

Fenerbahçe Kulübü’nden UEFA ile pazarlık iddiasına yanıt!..

Fenerbahçe Kulübü’nden pazarlık iddiasına yanıt!.. Fenerbahçe Kulübü’nün Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için UEFA ile pazarlık yaptıkları yönündeki iddiayı yalanladı.

Fenerbahçe Kulübü’nün Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılma konusunda UEFA ile hiçbir şekilde bir anlaşma ya da pazarlık yapmadığını söyledi. Sporx.com’un haberine göre, üzerinde anlaşılan tek konunun duruşma takvimi olduğunu söyleyen Deniz Tolga Aytöre, bu kararlarla Fenerbahçe ve Türkiye’nin egemen hukuk karşısında çok önemli ve tarihe geçecek kazanımlar elde ettiğini söyledi.

“KARARLAR, SADECE FENERBAHÇE İÇİN DEĞİL…”

Fenerbahçe’nin devam eden davasında son günlerde yaşanan gelişmeler ve CAS süreciyle ilgili de bilgiler veren Aytöre, “Bugün Üzülerek takip ettim. Çünkü konu Fenerbahçe olduğu zaman yine yanlış algılamalar ve algılatmalar söz konusu oluyor. Şimdi öncelikle bir kere Disiplin Kurulu Müfettiş Raporu, kararları, Disiplin Kurulu kararlarını, Tahkim Kurulu kararlarını ve en sonunda CAS kararını bilmeden, okumadan dahi yapılan yorumlar maalesef medyayı yanlış yönlendirmiş durumda.

Önce süreci kısaca izah edeyim: Biz CAS’a, yürütmenin durdurulmasıyla ve tedbir kararıyla ilgili başvuru yaptığımızda, CAS dönüp UEFA’ya, bu başvuruya, bu tedbir kararına karşı bir cevabı olup olmadığını, yani itirazı olup olmadığını söyledi. UEFA buna 24 saat içinde cevap verdi ve itirazı olmadığını iletti. Ancak 3 adet tarih söyledi. ”

“Dedi ki; ‘Bu tarihten birini seçersek bunun üzerine anlaşalım’. Dikkatinizi çekiyorum: İtirazı olmadığını söyledikten sonra bir takvim ileri sürdü. Dolayısıyla itirazının olması ya da Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmasıyla ilgili bir anlaşma, ya da bir pazarlık hiçbir şekilde olmadı. Bu konuda basında, medyada yer alan tüm bilgilendirmeler yanlıştır. Fenerbahçe’nin UEFA ile anlaştığı tek husus vardır, o da yapılacak duruşmanın takvimi hakkındadır.

Lütfen, bunu herkes böyle bilsin, bunu bir kenara koyalım. Şimdi bunun sonucunda da UEFA’nın başvurusu üzerine, bizim de sadece kabul ettiğimiz duruşma takvim süresi üzerine CAS da bu iki tarafın onayladığı tarihi tebliğ etti ve şu andaki mevcut UEFA Tahkim Kurulu kararının sonuçlarını durdurdu. Bu sonuç neydi? Kuraya katılamama durumumuzdu. Bunu durdurunca şu anda Fenerbahçe Spor Kulübü Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. Bütün süreç budur. Bunun dışında yapılan tüm bilgilendirmeler olduğu yanlıştır. ”

“Öncelikle bunun tüm Fenerbahçe ve Türk Kamuoyunun bilmesini isterim. Burada özellikle egemen hukukla mücadelesini sürdüren Fenerbahçe’nin, hem bu CAS kararı hem de Disiplin Müfettişinin kişiler hakkında vermiş olduğu rapora itibar edilmeyip, bu raporun tekrar geri gönderilmesi kendisine ve ek rapor düzenlenmesi talebi oldukça önemli iki karardı ve oldukça önemli iki kazanımdır. Bunu kim ne şekilde manipüle ederek, olmamış gibi; ya da değerinden daha az bir değerle bir kazanım olmadığını göstermeye çalışıyorsa, yanlış yapıyor.

Bunlar UEFA’nın tarihinde çok sık görülmeye hatta bir tanesi hiç görülmeyen hükmüdür ve hatta bu hatta bu kazanımlar egemen hukuka karşı Fenerbahçe’nin gerçekten elde ettiği önemli kazanımlardır. Sadece Fenerbahçe olarak da düşünmemek lazım. Türkiye’nin de bu konuda önemli bir kazanımı olarak bence tarihe geçmiştir” diye konuştu.

“SALZBURG FENERBAHÇE’NİN TANDANSINDA BİR RAKİP DEĞİL”

Şampiyonlar Ligi kura çekiminden sonra FB TV canlı yayınına bağlanarak açıklamalar yapan ve ilk olarak Salzburg kurasını değerlendiren Deniz Tolga Aytöre, “Ben Salzburg’un, Fenerbahçe tandansında bir rakip olduğunu düşünmüyorum. Şampiyonlar Ligi mücadelesi olduğu için ciddiye almamız gereken bir müsabaka ama Fenerbahçe’nin rakibi olacağını düşünmüyorum, turu rahat geçeceğimizi düşünüyorum.

Fenerbahçe’nin hedefleri büyük olduğu için, bu tip mücadelelerde artık ilk maçın nerede olduğu da çok önemli değil. Ama ben her zaman için ilk maçı deplasmanda oynamayı daha avantajlı buluyorum. Çünkü ilk maçtakı skora göre ikinci maç şekilleniyor. Ama dediğim gibi bizim hedeflerimizi düşündüğünüz vakit, Salzburg mücadelesinin bizim için çok zor geçeceğini düşünmüyorum ” dedi.

Deniz Tolga Aytöre, konuşmasını tüm Fenerbahçelilerin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutlayarak sonlandırdı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu