FutbolGündemTransfer

Fenerbahçe, Manchester City’nin Togo’lu golcüsü Adebayor’u getiriyor

Futbol Federasyonu’nun dünkü açıklamasından sonra Fenerbahçe’de transfer görüşmeleri yeniden başladı. Sarı-lacivertli kulüp, Manchester City’nin 28 yaşındaki Togo’lu golcüsü Adebayor’u getiriyor.

Emenike’nin Spartak Moskova’ya gidişi, Guiza’nın verimsiz hali ve aldığı yüksek ücret nedeniyle kendisine kulüp bulmasının istenmesi sonrası forvet için gizliden gizliye arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’nin ünlü bir golcünün peşine düştüğü gelen bilgiler arasında.

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre,  Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek ve devler ligi tecrübesine sahip dünya çapında bir santrforla anlaşma zemini arayan Fenerbahçe’nin Drogba ile  de görüştüğü ancak olumlu sonuç alamadığı belirtildi. Drogba’nın transferinin yatması üzerine rotayı Manchester City’nin Togo’lu golcüsü Adebayor’a çeviren Fenerbahçe yaptığı görüşmelerden olumlu netice aldı.

Bu girişimler sonunda Sheyi Emmanuel Adebayor ile bire bir görüşen Fenerbahçe Yönetimi, Togo’lu golcüyü Fenerbahçe’ye gelmeye razı ettiği öğrenildi. Adebayor’un Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye gelmeye sıcak baktığı, her iki kulübün anlaşması durumunda Fenerbahçe formasını seve seve giyebileceğini söylediği gelen bilgiler arasında.

Niang ve Semih’in zorlu maratonda yeterli olmayacağını düşünen Aykut Kocaman’ın listesinde başka isimlerin de olduğu ve bunların fiyat artmaması için gizli tutulduğu belirtiliyor. Fenerbahçe Yönetimi ayrıca, ön libero arayışına yeniden başlayacağı ifade edildi. İlk aday Real Madrid’den Lassana Diarra.Yedekte tutulan listedeki diğer ön liberolar ise Fransa liginde forma giyen ve ön plana çıkan isimler.

Fenerbahçe ilk olarak Yobo’yu takımda tutma kararı alırken, geçen sezon kiralık oynayan Nijeryalı oyuncunun bonservisi 2 milyon sterlin karşılığında Everton’dan alınıyor. Yobo’ya ise senelik 1.8 milyon euro ödeneceği ve 2 + 1 yıllık sözleşme imzalanması yüksek ihtimal.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu