FutbolGündem

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta heyecanlı bekleyiş sürüyor!..

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta heyecanlı bekleyiş sürüyor!.. Türk futbolunda gözler İsviçre’den gelecek haberde. Şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Gözler İsviçre’den gelecek haberde. Ntvspor’un haberine göre, şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen ve Avrupa kupalarından men edilmeleri istenen Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yöneticileri, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’ne giderek savunma yapmıştı. İki kulübün yanı sıra 5 isim için de talep edilen cezalara karşı yapılan savunmalar sonrası bekleyiş başlamıştı.

Disiplin Kurulu’nun Beşiktaş ile ilgili kararını bugün, Fenerbahçe ile ilgili kararını ise yarın açıklaması bekleniyordu. Ancak pazartesi sabahı başlayan bekleyiş henüz sonuçlanmadı. Fenerbahçe ile ilgili kararını yarın açıklaması beklenen UEFA’nın Beşiktaş ile gili kararın açıklanmasını da yarına bırakması muhtemel…

TALEP EDİLEN CEZALAR NEYDİ? 

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe’nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan’ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti. Müfettiş Palacios’un raporunda Beşiktaş’ın da 1 yıl Avrupa’dan men edilmesi; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu’ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi talep edilmişti.

UEFA’dan gelecek kararı bekleyen Fenerbahçe ve Beşiktaş, ceza alması halinde konuyu Tahkim Kurulu’na, oradan da sonuç alamazsa CAS’a taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu’nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz’a kadar bir sonuca varması bekleniyor. İki kulübün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a da başvurma hakkı bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu