DünyaFutbolGündem

FİFA Altın Top Ödülü Barcelona’ya gidecek gibi!..

FIFA Altın Top Ödülü’nün bu yılki sahibinin Barcelonalı bir futbolcu olması kesinlik kazandı. Adaylar Messi, İniesta ve Xavi.

FIFA ile France Football dergisinin bu sezondan itibaren ortak olarak verdiği ödüle aday gösterilen futbolcuların sayısı, oylamayla 23’ten 3’e indirildi ve finale kalan 3 aday, İspanya’nın Barcelona takımının oyuncuları İspanyol Andres İniesta ve Xavi ile Arjantinli Lionel Messi oldu.

İsviçre’nin Zürih kentinde 10 Ocak 2011’de sahibini bulacak ödülün adaylarından İniesta, Xavi gibi Dünya Kupası’nın kazanan İspanya takımını vazgeçilmez oyuncularından biri olmuş ve finalde Hollanda karşısında uzatmanın son dakikalarında kupayı getiren golü atmıştı.

Barcelona’da üstün performansıyla dikkati çeken Messi ise Dünya Kupası’nda Arjantin ile çok başarılı olamadı. Arjantin, çeyrek finalde Almanya’ya 4-0 yenilerek elenmişti. FIFA Altın Top ödülü, gazetecilerin ve FIFA’ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibini bulacak.

2010 ALTIN TOP ÖDÜLÜNÜN ELENEN ADAYLARI;

Xabi Alonso, Iker Casillas, Cesc Fabregas, Carles Puyol, David Villa, (İspanya), Miroslav Klose, Philipp Lahm, Thomas Müller, Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger (Almanya), Daniel Alves, Julio Cesar, Maicon (Brezilya), Arjen Robben, Wesley Sneijder (Hollanda), Cristiano Ronaldo (Portekiz), Didier Drogba (Fildişi Sahili), Samuel Eto’o (Kamerun), Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana)

TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından verilen Yılın Teknik Direktörü ödülünün adayları arasında İspanyol Vicente Del Bosque ve Josep Guardiola ile Portekizli Jose Mourinho yer alıyor.
FIFA ve France Football’un daha önce belirlediği 10 adaydan 7’si bugünkü oylamayla elendi ve finale 3 teknik adam kaldı.

Ödülün sahibi, gazetecilerin ve FIFA’ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla 10 Ocak 2011’de Zürih’te belirlenecek. İspanya Milli Takımı’nın teknik direktörü Del Bosque (59), takımını Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası’nda şampiyonluğa taşımıştı.

Josep Guardiola (39) Barcelona’nın geçen sezon La Liga ve İspanya Süper Kupası’nı almasını sağlamış, Jose Mourinho (47) ise İnter ile Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu