DünyaFutbolGündem

FIFA Altın Top Ödülü’nün bu yılki adayları Messi, Xavi ve Ronaldo oldu

FIFA’nın Altın Top Ödülü’ne bu yıl Barcelonalı Messi ve Xavi ile birlikte Real Madridli Cristiano Ronaldo aday oldu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Altın Top Ödülü’nün bu yılki adayları Barcelonalı Lionel Messi ve Xavi ile Real Madridli Cristiano Ronaldo oldu.

FIFA ile France Football dergisinin geçen sezondan itibaren ortak olarak verdiği ödüle aday gösterilen futbolcuların sayısı, oylamayla 23’ten 3’e indirildi. Finale kalan 3 aday, İspanya’nın Barcelona takımının oyuncuları İspanyol Andres İniesta ve Xavi ile Real Madrid’in Portekizli forveti Cristiano Ronaldo oldu.

İsviçre’nin Zürih kentinde 9 Ocak 2012’de sahibini bulacak ödülün adaylarından Messi, son 2 ödülün sahibi olma unvanını da taşıyor. Ntvspor’un haberine göre Messi, ödülün favorisi olarak gösteriliyor. Ödüle geçen sezon 3 Barcelonalı futbolcu (Xavi, İniesta ve Messi) aday gösterilmişti.

FIFA Altın Top ödülü, gazetecilerin ve FIFA’ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibini bulacak.

Ödülde finale kalamayan diğer 20 futbolcu şöyleydi;

Eric Abidal (Fransa, Barcelona), Sergio Agüero (Arjantin, Manchester City), Karim Benzema (Fransa, Real Madrid), Iker Casillas (İspanya, Real Madrid), Daniel Alves (Brezilya, Barcelona), Samuel Eto’o (Kamerun, Anji Mahaçkale), Cesc Fabregas (İspanya, Barcelona), Diego Forlan (Uruguay, İnter), Andres Iniesta (İspanya, Barcelona), Thomas Müller (Almanya, Bayern Münih), Nani (Portekiz, Manchester United), Neymar (Brezilya, Santos).

Mesut Özil (Almanya, Real Madrid), Gerard Pique (İspanya, Barcelona), Wayne Rooney (İngiltere, Manchester United), Bastian Schweinsteiger (Almanya, Bayern Münih), Wesley Sneijder (Hollanda, İnter), Luis Suarez (Uruguay, Liverpool), David Villa (İspanya, Barcelona), Xabi Alonso (İspanya, Real Madrid).

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu