DünyaGündem

FIFA Başkanı Blatter’den TFF’ye sert tepki; TFF’nin yaptığı ayrımcılıktır!..

FIFA Başkanı Blatter’den TFF’ye sert tepki; TFF’nin yaptığı ayrımcılıktır!.. Eboue ve Drogba’nın, Güney Afrika’nın efsane lideri Mandela’ya teşekkür ettikleri tshirtler yüzünden PFDK’ya sevki, dünya futbolunun patronu Blatter’i kızdırdı. FIFA Başkanı Sepp Blatter “Bu yapılan ayrımcılıktır” diyerek sert bir ifadeyle TFF’yi eleştirdi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Eboue ve Drogba’nın Mandela tshirtleri yüzünden PFDK’ya sevkedilmesine sert tepki gösterdi! Dünya futbolunun patronu, “Bu yapılan ayrımcılıktır” diyerek TFF’yi eleştirdi. Ntvspor’un haberine göre, FIFA Weekly Dergisi’nin son sayısında 11 sayfalık bölüm tamamen Mandela’ya ayrıldı.

Eboue ve Drogba’nın Mandela tshirtlü fotoğraflarına da birer sayfa ayrılan dergide, FIFA Başkanı Blatter’in Mandela hakkındaki iki sayfalık röportajı da yayınlandı.  Röportajın sonundaki “Geçen hafta Galatasaray ile Elazığspor arasındaki maçta Dider Drogba ve Emmanuel Eboue, Nelson Mandela’ya tshirtlerinde bir sloganla teşekkür ederek onu andılar. Şimdi politik bir mesaj verdikleri gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir ceza tehdidiyle karşı karşıyalar” şeklindeki hatırlatma üzerine FIFA Başkanı sert bir yanıt verdi:

“Bu bir politik mesaj değildir. Bu oyuncuları hiçbir şart altında cezalandırmazdım. Sadece bir tane Mandela var. Ona teşekkür etmek isteyen bir kişiyi cezalandırmaya kalkmak ayrımcılıktır. Nelson Mandela’yı alkışlamak ve onu saygıyla anmak zorundayız. O, bir rüyayı gerçekleştirdi.”

Bu arada FIFA’nın internet sitesinde de “Drogba ve Eboue’nin Mandela tshirtleri sebebiyle Türkiye’de cezalandırılmaları hakkında FIFA Başkanı Blatter ‘Ayrımcılıktır’ dedi. Bu konudaki düşüncenizi bizimle paylaşın, haftaya FIFA Weekly’de yayınlayalım” çağrısı yapıldı.

İşte FIFA Weekly Dergisi’ndeki Blatter röportajının ilgili kısmı;

Yazıyı büyütmek için üzerini tıklayın…


 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu