FutbolGündem

FIFA’dan Türk Kadın Milli Futbol Takımı’na övgü!..

FIFA’dan Türk Kadın Milli Futbol Takımı’na övgü!.. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin internet sitesi, 2015 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Avrupa elemelerinde mücadele eden Türk Kadın Milli Futbol Takımı hakkında kapsamlı bir haber yayınladı…

FIFA.com’da, “Türkiye geleceğini global bakışla güçlendiriyor” başlıkla yayınlanan haberde, Türk Kadın Milli Futbol Takımı’nın yurt dışında forma giyen gurbetçi futbolcularla kadrosunu güçlendirdiğine dikkat çekildi. Ajansspor.com’un haberine göre,  Türkiye’nin erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da milli takımı ülke dışında forma giyen isimlerle desteklediği belirtilirken, Kanada, Avustralya, ABD, İsveç ve Almanya’dan gelen futbolcularla geleceğe yatırım yapıldığı ifade edildi.

Avustralya’nın Melbourne Victory takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Gülcan Koca’nın da görüşlerine yer verilen haberde Koca, hedeflerinin Kanada’da düzenlenecek 2015 Dünya Kupası’na katılmak olduğunu belirtti. Türkiye’de ilk olarak kültür şoku yaşadığını ifade eden 23 yaşındaki gurbetçi futbolcu, Melbourne doğumlu arkadaşı Şeyma Erenli ile çektiği zorlukları anlattı.

– “Türkiye’de futbol daha teknik oynanıyor”

Ay-yıldızlı formayı 2010’dan bu yana giydiğini ifade eden Gülcan Koca, Türkiye’de Avustralya’ya göre daha fazla disiplin ve düzen olduğuna dikkati çekerek, “Burada her şeyi çok disiplinli ve kontrol altında buldum. Buna alışmak zordu. Avustralya’da ise bizler daha kayıtsız, daha serbest bir ortamda büyüdük. Türk kurallarına alışmak biraz zaman aldı” yorumunu yaptı.

Türkiye’de futbolun daha teknik oynandığına işaret eden Koca, “Avustralya’da bunun tam tersi, daha çok fizik ağırlıklı bir futbol oynuyoruz. Biz ise bu iki ekol arasında bir çizgi yakaladık” ifadelerini kullandı. Türkiye’de kadın futbolunun henüz yeni yeni ilerleme kaydettiğini belirten genç futbolcu, bazı kişilerin milli takımdan haberdar olmadığına şaşırmadığını kaydetti.

2015 Dünya Kupası’na katılmak için mücadele veren Türk Kadın Milli Futbol Takımı, geçen hafta Avrupa elemeleri 6. Grup’ta 3. maçında Karadağ’ı 3-1 mağlup ederek ilk galibiyetini almıştı. Gruptaki üçüncü maçında ilk gollerini atan Türkiye, sıralamada Karadağ’ı geçerek 5’inciliğe yükseldi. A Milli Futbol Kadın Takımı, 14 Şubat 2014’te Ukrayna’yı ağırlayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu