DünyaGündem

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’den itiraf!..

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’den itiraf!.. 2014 Dünya Kupası’nın başlamasına 71 gün kaldı. Ancak inşası hala tamamlanmayan statlar endişe yaratıyor. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ilk düdüğün çalacağı güne kadar tüm hazırlıkların tamamlanamayabileceğini itiraf etti.

Brezilya’nın ev sahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası’nın başlamasına 2.5 aydan az bir zaman kaldı. Ancak maçların oynanacağı 12 stattan 2’sinin inşası hala sürüyor. Üstelik bunlardan biri Brezilya ve Hırvatistan arasında oynanacak dünya kupası açılış maçına ev sahipliği yapacak. Ntvspor’un haberine göre, Sao Paulo kentindeki Corinthians Arena’daki çalışmalar geçtiğimiz günlerde bir işçinin hayatını kaybetmesi ile sekteye uğramıştı. Bunun üzerine Brezilya’daki durumu kontrol etmeye giden FIFA genel sekreteri Jerome Valcke konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Valcke, “Porto Alegre ve Sao Paulo kentlerindeki statların inşası sürüyor. Durumu özetlemem gerekirse hazır değiliz ve daha yapacak çok iş var. Ancak maç tarihlerinin ertelenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Açılışta her şey yüzde yüz tamamlanmış olmayabilir. Ama hem Dünya Kupası’na katılacak 32 takımın hem de gelecek basın mensuplarının ihtiyaçlarını karşılayacağımızı garanti ediyorum” diye konuştu.

Brezilya’da inşa çalışmalarına mali sıkıntılar ve halk protestoları sebebiyle sık sık ara verilmişti. Sorunlu yürüyen hazırlıklar sırasında bugüne dek 8 işçi yaşamını yitirdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu