DünyaFutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike Dosyaları

İsviçre Futbol Federasyonu, Sion’un 36 puanını sildi!..

Transfer yasağına karşın kadrosunda kattığı oyuncuları sahaya sürdüğü gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi’nden men edilen Sion, İsviçre Futbol Federasyonu’nun da hışmına uğradı. FIFA’nın üyeliğini askıya almakla tehdit ettiği İsviçre Futbol Federasyonu, Sion’un 36 puanının silinmesine karar verdi.

Transfer yasağına karşın kadrosunda kattığı oyuncuları sahaya sürdüğü gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi’nden men edilen Sion, İsviçre Futbol Federasyonu’nun da hışmına uğradı. FIFA’nın üyeliğini askıya almakla tehdit ettiği İsviçre Futbol Federasyonu, Sion’un 36 puanının silinmesine karar verdi.

3 yıl önce Mısırlı kaleci Essam El-Hadari’nin usulsüz transferi nedeniyle FIFA’nın 3 yıl transfer yasağı getirdiği Sion cezanın süresi dolmadan 6 oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Bu oyunculara kadrosunda yer verebilmek için yerel bir mahkemeden lehine karar çıkartan kulüp UEFA engeline takılmıştı.

İsviçre Futbol Federasyonu yerel mahkemenin kararını kabul etse de UEFA, Sion’u Avrupa Ligi’nden men etti. Men kararına büyük tepki gösteren İsviçre kulübü konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi Cas’ın gündemine taşıdı. Ancak istediği sonucu alamadı.

Yerel mahkemelerin futbol federasyonlarının işleyişine karışmasına şiddetle itiraz eden FıFA’da Sion’un ağır şekilde cezalandırılmasını istiyordu. Öyle ki, FIFA Başkanı Sepp Blatter, Sion’un cezasız kalması halinde İsviçre Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliğinin 14 Ocak’tan itibaren askıya alınacağı yolunda ültimatom verdi. Ntvspor’un haberine göre, bu durumdan Şampiyonlar Ligi’nde 2. tura çıkan Basel’in de etkileneceği tehdidinde bulundu. İsviçre Futbol Federasyonu, FIFA’nın bu sert uyarısından 2 hafta sonra Sion’u ağır bir cezaya çarptırdı.

Yerel mahkemenin kulüp lehine verdiği kararın temyizde bozulduğunu hatırlatan federasyon, Sion’un 36 puanının silindiğini açıkladı. Böylece Sion 18. hafta sonunda lig’de 3. Sıradayken bir anda eksi 5 puanla son sıraya geriledi. Lig sonuncusu Lozan Sports’un bir anda 16 puan gerisine düşen takımın bu aşamadan sonra ligde kalması çok zor görünüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu