FutbolGündem

Galatasaray’dan tarihi rest; Kulüpler Birliği’nden ayrılacağız!..

Türkiye Futbol Federasyonu’nun küme düşme cezasını düzenleyen 58. maddenin değiştirilmesi için olağanüstü genel kurul kararı alması, Galatasaray Yönetimi’ni küplere bindirdi.
Başkan Ünal Aysal, başkan yardımcısı Adnan Öztürk’ü görevlendirdi. Öztürk, ilk toplantıda çok sert ifadelerle Kulüpler Birliği’nden ayrıldıklarını açıklayacak.

TFF’nin küme düşme cezasını düzenleyen 58. maddenin değiştirilmesi için olağanüstü genel kurul kararı alması, Sarı-Kırmızılı yönetimi küplere bindirdi. Fanatik Gazetesi’nin haberine göre, Başkan Ünal Aysal, başkan yardımcısı Adnan Öztürk’ü görevlendirdi. Öztürk, ilk toplantıda çok sert ifadelerle Kulüpler Birliği’nden ayrıldıklarını açıklayacak.

Şike soruşturması sürecinde sık sık karşı karşıya gelen Galatasaray ile TFF arasındaki gerilim, tarihi bir ayrılıkla son bulacağa benziyor! Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin önceki gün olağanüstü genel kurul kararı alması bardağı taşırdı. 26 Ocak’ta yapılacak genel kurulda küme düşme cezasını düzenleyen 58. maddenin masaya yatırılacak olması nedeniyle Cim Bom harekete geçti. Kulübün kuruluş tarihini anımsatan 19.05’te resmi siteden çok sert bir açıklama yaparak TFF’yi hedef alan yönetim, Kulüpler Birliği’nden de ayrılma kararı aldı.

Başkan Ünal Aysal, konuyla ilgili olarak bizzat başkan yardımcısı Adnan Öztürk’ü görevlendirdi. Öztürk’e, “Sen bu konuda tek yetkilisin. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıya bizzat sen katıl” diyen Galatasaray’ın patronu, gereğinin yapılmasını istedi.

“Çok sert konuşacağım”

Sürecin başından bu yana yaptığı açıklamalarla tavrını net şekilde dile getiren, “17’ye 1 değil, 170’e 1 olsa da kararımız değişmeyecek” diyen Adnan Öztürk ise, “Başkanım toplantıda çok ağır ifadeler kullanacağım. Yapılmış hataları bizzat tüm kulüp başkanlarının yüzüne söyleyeceğim. Ardından da Kulüpler Birliği’nden ayrıldığımızı ifade edeceğim” diyerek, Başkan Ünal Aysal’ın da onayını aldı. Öztürk’ün, önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda çok sert bir konuşma yapması bekleniyor. Galatasaray’ın birlikten ayrılma kararını açıklamasının ardından diğer Süper Lig kulüplerinin nasıl bir tavır takınacağı ise şimdiden merak konusu…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu