DünyaGündem

Şenes Erzik’e yeni görev

FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nda Şenes Erzik, organizasyon komitesinin 2. başkanlığını yapacak.

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, Japonya’da düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası’nda organizasyon komitesinin 2. başkanlığını yapacak. Ntvspor’un haberine göre, Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Erzik’in 18 Ağustos Cumartesi günü başlayacak şampiyona için 15 Ağustos Çarşamba günü Japonya’ya gideceği bildirildi.

Açıklamada, kadın futboluyla ilgili görüşleri de yer alan Erzik, kadınlarda dünya gençler şampiyonası fikrine başından beri ön ayak oluğunu belirterek şunları kaydetti; 2002’de Kanada’daki ilk turnuvadan bu yana önemli mesafeler kat edildi. Japonya’daki 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası da bu gelişimin en önemli göstergesi olacak.

Kendi yaş kategorisinde dünyanın en iyi 16 ülkesi mücadele edecek. 2 yıl önce Almanya’da yapılan son şampiyonayı 395 bin kişi seyretmişti. Japonya’da bu rakamın geçilmesi için hem FIFA hem de yerel organizasyon komitesi çok yoğun çalışıyor.

Erkeklerde 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın gelecek yıl Türkiye’de yapılacağını hatırlatan Erzik, UEFA’nın Antalya’da düzenlenen U19 Avrupa Kadınlar Şampiyonası organizasyonundan çok memnun kaldığını belirtti. Ev sahibi Japonya ile birlikte 16 takımın katılacağı FIFA 20 Yaş Altı 20 Kadınlar Dünya Kupası’nda, Avrupa kıtasını İtalya, Almanya, İsviçre ve Norveç temsil edecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu