FutbolGündem

Fikret Orman; UEFA, Avrupa Kupalarına gitmememiz gerektiğini söylüyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 1 Mayıs’daki UEFA’da yapılacak olan mahkeme hakkında açıklamalarda bulundu.

BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Fikret Orman, medyada yeralan, Mali Fair Play için geri sayımı başlatan UEFA’nın, Beşiktaş’ı mali konularla ilgili görüşmeye davet ettiği haberleri ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde, “UEFA tarafından yapılan bildirim üzerine 01/05/2012 tarihi itibariyle UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi nezdinde Şirketimizin mali konularla ilgili görüşüne başvurulacaktır.” konulu yazışmayla ilgili soruları cevaplayan Başkan Orman şunları söyledi:

“UEFA bizden önceki dönemde kulüp hesaplarında incelemelerde bulunmuştu. Buna yönelik Beşiktaş’ı disiplin kuruluna sevketti. Bu herkesin bildiği bir konu idi. O yüzden de 1 Mayıs’da UEFA ile bir duruşmamız var.”

Fikret Orman; UEFA, Avrupa Kupalarına gitmememiz gerektiğini söylüyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, duruşmanın sonucunda neyin olacağını bilmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“UEFA’nın geçmiş dönemden disiplin yönetmeliğine göre, birtakım suçlamalar var. Biz de gidip savunmamızı yapacağız. Bizzat kendimde orada olacağım. İddialar arasında esas itibari ile kulübümüzün UEFA’yı, daha önceki dönemlerde bir takım kriterler ile alakalı yanlış yönlendirdiğini ve bu sebeple de Beşiktaş olarak Avrupa kupalarına katılmamamız gerektiğini iddia ediyorlar.”

Başkan Fikret Orman, bu durumun ilk defa başlarına geldiğini söylerken, 1 Mayıs’daki duruşmanın şike ile alakalı bir durum olmadığını da sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu