FutbolGündem

Fikret Orman ve yönetimine büyük ultimatom

NTV Spor Radyo’da Bülent Yüksel’in bugünkü konuğu Petrolofisi Spor Başkanı ve spor adamı Şahin Ulu oldu. Ulu açıklamada, “Fikret Orman ve yönetimi, benim vereceğim dilekçeye veya ihtara cevap vermez ve bu işlem üzerinde durmazsa kendilerinin hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

İşte Şahin Ulu’nun NTV Spor Radyo’ya yaptığı açıklama;

Bir Beşiktaşlı olarak önce Beşiktaş’ın haklarının, kayıp haklarının davasını açıyorum. Ondan sonra da hisse senetlerinin zararları için dava açacağım. UEFA’nın da verdiği cezadan anlaşılacağı üzere, Beşiktaş Jimnastik Kulübü A.Ş’de usulsüz işlerin yapıldığı, usülsüz harcamaların yapıldığı ortaya çıkıyor. Konuya bu gözle bakarsanız hem kamuda hem tüzel kişilerde, hem de spor kulüplerinde yapılan usülsüz işlemlerde, kusurlu harcamalarda harcamayı yapan yönetime rücu eder. Tüzel kişilikler ceza çekmez. Beşiktaş halka açık bir A.Ş’dir.

Yıldırım Demirören’in veya bugünkü yönetimin yapmış olduğu hatalardan niye Beşiktaş’ın tüzel kişileri veya niye hisse senedi olanlar cezayı çeksin. Bir örnek vereyim; kanuna bakarsanız açık ve sarihtir. Kamuda dahil olmak üzere seçimle gelen yöneticilerin yapmış olduğu kusurlu harcamalar kendilerine rücu eder. Şimdi elde mevcut UEFA’nın verdiği cezadan da anlaşılacağı üzere bugünkü 500 milyon liralık borcun kusurlu harcama değil mi? UEFA da bunu görüp cezayı vermedi mi? Yönetimin kusurlu olarak yaptığı bu borçlanmayı, kusurlu harcamaların günahını neden Beşiktaş Kulübü başta olmak üzere, sonra neden hissedarlar çeksin.

Şahin Ulu'dan Fikret Orman ve Yönetimine Büyük Ultimatom

Türkiye’de bütün kulüpler batıyor, neden batıyor işte bu yüzden. Şimdi soruyorum Türk sporunu idare edemeyen, hatalı idare edenler yüzünden neden benim Beşiktaş’ım batsın. Şöyle bir geriye dönüp bakalım, hangi kulüpler batmış görürüz. İzmirspor, Malatyaspor, Sakaryaspor, Kocaelispor… Şimdi sırada Ankaragücü bulunuyor. Benim Beşiktaşım niye battı. Oradaki yapılan işlemlerde kusurlu işlemlerin temizlenmesi lazım. KDV beyannamesinde bulunmadığı için Beşiktaş maliyeden çok büyük bir ceza almış, anlaşmayla bu ceza 55 milyona düşmüş.

Bu cezada Beşiktaş Yönetimi’nin bir suçu yok mu? Sayın Yıldırım Demirören 105 milyonluk bir senet almış. Hukukun temel ilkesinde hiç kimse kendi kusurundan menfaat temin edemez. Eğer böyle bir işlem yaparsa hukukun temel ilkesine aykırıdır.

Sayın Demirören ve yönetiminin kusurlu harcamaları olmasına rağmen sayın Demirören orada bir sürü Beşiktaş’a ödemesi gereken hukuken paralar olmasına rağmen 100 milyonluk senedi aldığı zaman ben bir Beşiktaşlı olarak, bir hisse senedi sahibi olarak peşine düşerim.

Önümüzdeki hafta mevcut yönetim kurulu başkanı Fikret Orman ve yönetime yapılan yani kendisine devredilen kongrede almış olduğu geriye dönük bilanço ve harcamalarda yapılan bütün işlemlerin, Beşiktaş Spor A.Ş’de yapılan harcamaların usule uygun olup olmadığının incelenmesini talep edeceğim.

Usule uygun olmayan usülsüz harcamaların geçmiş yönetimden tahsil edilmesi için hukuki işlemin başlatılmasını talep edeceğim. Bu yönetim yani Fikret Orman ve yönetimi, benim vereceğim dilekçeye veya ihtara cevap vermez ve bu işlem üzerinde durmazsa kendilerinin hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu