FutbolGündem

Final için saldır Fenerbahçe!..

Final için saldır Fenerbahçe!.. Fenerbahçe tarihi sınava çıkıyor. Sarı – lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile deplasmanda karşılaşacak. Lizbon’daki Luz Stadı’nda oynanacak olan zorlu mücadele saat 22:05’te başlayacak.

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en önemli maçında Portekiz ekibi Benfica ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ntvspor’un haberine göre, sarı – lacivertli takım rakibi karşısında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Egemen Korkmaz’ın golü ile yakaladığı 1-0’lık avantajı korumaya çalışacak.

Fenerbahçe turu geçerse, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayacak. Sarı-Lacivertli takımı, alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik finale taşıyacak. Fenerbahçe, rakibine gol attığı tek farklı yenilgilerde de finale çıkacak.

Muhtemel 11’ler

Benfica; Artur, Maxi, Luisao, Garay, Melgarejo, Salvio, Matic, Enzo Perez, Gaitan, Cardozo, Lima

Fenerbahçe; Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen, Yobo, Ziegler, Selçuk, Baroni, Kuyt, Salih, Caner, Sow

Fenerbahçe, tarihi Benfica mücadelesi için son antrenmanını, maçın oynanacağı Luz Stadı’nda gerçekleştirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman, antrenman öncesi sahada oyuncuları ile bir toplantı yaptı.

Kocaman oyuncularına hitaben “Avrupa’da olayı buraya kadar getirdiniz. Hepinize teşekkürler ama bundan sonrasını da getirmek zorundayız. Kendiniz, kariyeriniz, aileniz, Fenerbahçe camiası ve özellilke takım arkadaşınız Kuyt için çıkıp kazanmalıyız. Çünkü Kuyt’ın hayali ülkesine oynanacak bu finalde sahada olmak. Onun için elimizden geleni yapmalıyız. Bunu başaracak gücümüz olduğunu kanıtladık. Bir kez daha başarabileceğimizi göstermeliyiz” dedi.

Kocaman’ın bu sözleri Hollandalı oyuncu Kuyt’ı duygulandırdı. Takım arkadaşları da tek tek Kuyt’a sarılarak final için söz verdiler.
Antrenmanın basına kapalı bölümünde Kocaman, taktik çalışma yaptırdı. Kocaman’ın cezalı Mehmet Topal ve sakat Meireles’in yerlerine savunmanın önünde Selçuk ve Cristian Baroni’ye görev vermesi bekleniyor. Geriye çekilecek Baroni’nin yerine Salih’i sahaya sürecek kocaman, Sow’u da cezalı Webo’nun yerine forvette görevlendirecek. Sow’dan boşalacak sol kanatta ise cezası biten Caner mücadele edecek.

Lizbon’daki Luz Stadı’nda Türkiye saati ile 22.05’te başlayacak Benfica – Fenerbahçe mücadelesini Fransa Futbol Federasyonu’ndan Stephane Laurent Lannoy yönetecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu