FutbolGündem

Fransız ekonomi dergisi L’Expansion’dan Fenerbahçe’ye büyük övgü

Fransa’da aylık olarak yayınlanan ekonomi dergisi L’Expansion, Fenerbahçe Kulübü’nün mali gelişiminden ve kulübün lisanslı ürünlerini üretip pazarlayan Fenerium’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesinde de yer alan haberde, Fenerbahçe’nin büyük mali gelişimini; incelenmesi, araştırılması ve Avrupa’nın diğer büyük kulüplerince de örnek alınması gereken bir başarı olarak değerlendiren Fransız dergisi, aynı gelişmenin sürmesi halinde, Fenerbahçe’nin 10 yıl içinde Avrupa’nın en büyük kulübü olacağını ileri sürdüğü ifade edildi.

L’Expansion’da Camille Belsoer imzası ile yayınlanan makalede, Fenerbahçe’nin, mali gelişimi sayesinde, Avrupa’nın futbol devlerini tehdit edecek düzeye gelmek üzere olduğuna dikkat çekildi. Avrupa’nın birçok önemli kulübünü gelecek yıllarda mali sorunların beklediğinin anlatıldığı yazıda, Fenerbahçe’nin ekonomik başarısı örnek gösterildi. Makalede, “İstanbul’un büyük kulübü, istihdamı çeşitlendirme stratejisi ile ivme yakaladı.

L’Expansion; Başarılı olması, hisse fiyatlarını yükseltti

Başarılı olması, hisse fiyatlarını yükseltti. Her yıl daha da güçlenen mali yapısıyla Fenerbahçe; Dünya çapındaki 80 mağazasıyla yıllık ortalama 25-30 milyon euro kar ediyor. Bu, Fenerium’un incelenmesi gereken bir başarısı. Daha ilginci ise Fenerbahçe’nin ezeli iki rakibi Beşiktaş ve Galatasaray’ın da aynı şehrin takımları olması.Tek bir şehirde ve bu kadar önemli iki rakibiniz varken, piyasayı bu kadar önemli bir şekilde ele geçirebilmek gerçekten araştırılması gereken bir olay.

Dow Jonez Stooxx Football endeksinde yüzde 42 oranla Türk kulüplerinin hisse senedi ağırlığı gözleniyor. Şu anda Türk kulüpleri, özellikle Fenerbahçe Avrupa futbol piyasasında pek prestijli görünmüyor. Fakat aynı mali yapıda gelişme sürerse, çok uzun yıllar değil, 10 yıl içinde Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nin sürekli şampiyonu olacak.” ibarelerine yer verildi.

Ürünlerini Avrupa’daki Fenerbahçe taraftarlarına bile ulaştıran Fenerium’un, cirosuyla, Fenerbahçe AŞ’ye borsada yaptığı katkının kulübün marka değerini artırdığının belirtildiği makalede, Fransa’da son 10 yıldaki en başarılı takımı olarak gösterilen Lyon’un ve Bundesliga’nın son şampiyonu B.Dortmund’un, ekonomik anlamda Fenerbahçe kadar başarılı olamadıklarına da vurgu yapıldı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu