FutbolGündem

Galatasaray, Arena’da Schalke’yi ağırlıyor; Aslan’da tek hedef avantajlı skor!..

Galatasaray, Arena’da Schalke’yi ağırlıyor; Aslan’da tek hedef avanhtajlı skor… Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Almanya’nın Schalke takımını Türk Telekom Arena’da konuk ediyor. Saat 21:45’te başlayacak mücadelede Aslan’ın tek hedefi, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında bu akşam Almanya’nın Schalke 04 takımı ile İstanbul’da karşılaşacak. Ntvspor’un haberine göre, Devler Ligi’nde çeyrek finale çıkmak isteyen, devre arasında yaptığı Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi önemli transferlerle kadrosunu güçlendiren Sarı-kırmızılı takım, rövanş maçı öncesi Alman ekibi karşısında avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Galatasaray ile Schalke 04 arasında Türk Telekom Arena’da saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek. İki ekip arasındaki rövanş maçı ise 12 Mart Salı günü Almanya’da oynanacak.

Galatasaray, H Grubu’nu 2. bitirdi

Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi 1. turu H Grubu’nda İngiltere’nin Manchester United, Romanya’nın CFR Cluj ve Portekiz’in Braga takımları ile karşılaştı. Galatasaray, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 10 puanla grubu Manchester United’in ardından ikinci sırada tamamlayarak 2. tura yükseldi.

Schalke grup lideri olarak çıktı

Schalke 04 ise ilk turda B Grubu’nda Yunanistan’ın Olimpiakos, İngiltere’nin Arsenal ve Fransa’nın Montpellier ekipleriyle karşı karşıya geldi. Alman temsilcisi 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 puanla grubunu lider olarak tamamladı.

Galatasaray, Avrupa Kupaları’nda 244. maçında

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında bugün Almanya temsilcisi Schalke 04’ü konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki 244. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 139, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nde 71, Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 243 maç oynadı.

UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürüp, Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 243 maçta 93 galibiyet ve 87 yenilgi aldı, 63 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 341 gol göndermeyi başaran Cim Bom, kalesinde ise 343 gol gördü.

Türk Telekom Arena’da form grafiği yükseliyor

Türk Telekom Arena’da bu sezon 3 UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi yapan Galatasaray, iyiye giden bir performans ortaya koydu. Kendi taraftarı önünde yaptığı ilk maçta Portekiz temsilcisi Braga’ya karşı 2-0’lık sonuçla şok bir yenilgi alan Cim Bom, ardından Rumen ekibi CFR Cluj’le yoğun yağış nedeniyle futbol kalitesinin oldukça düşük olduğu maçta 1-1 berabere kaldı. Türk Telekom Arena’daki son karşılaşmasında ise Galatasaray, İngiliz ekibi Manchester United’ı 1-0’la geçerek Devler Ligi’nde çok önemli puanları hanesine yazdırmıştı.

Alman ekipleriyle 25. randevu

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında bugün Schalke 04 takımını konuk edecek Galatasaray, Alman ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 25. maçını oynayacak. Federal Almanya ve Doğu Almanya ekipleri dahil Alman kulüpleriyle Avrupa kupalarında 12 kez eşleyen sarı-kırmızılı ekip, Schalke 04’le ise ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.
Alman takımlarına karşı geride kalan 24 maçında Galatasaray, 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Rakip fileleri 26 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kendi ağlarında 33 gol gördü.

Galatasaray 4 kez eledi, 5 kez elendi

Sarı-kırmızılıların Alman ekipleriyle bugüne kadarki 12 eşleşmesinin 9’u elemeli turlarda gerçekleşti. Elemeli turlarda Alman takımlarına karşı 9 eşleşmesinin 4’ünde bir üst tura yükselen taraf olan Cim Bom, 5’inde ise turu rakiplerine kaptırdı. Tarihinde bir Alman takımıyla ilk kez 1964-65 sezonu Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Aufbau Magdeburg’a karşı sahaya çıkan Galatasaray, bu takımla deplasmanda, kendi evinde ve tarafsız saha olarak Viyana’da yaptığı 3 maçı da 1-1’lik sonuçlarla tamamladı. Sarı-kırmızılılar kura çekimi sonrası bir üst tura yükselen taraf oldu.

Schalke Devler Ligi’nde namağlup

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray’a konuk olacak Alman ekibi Schalke 04, grup maçlarındaki başarılı performansıyla dikkati çekti. Arsenal, Olympiakos ve Montpellier ile birlikte yer aldığı B Grubu’nu 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla namağlup lider tamamlayan Almanya temsilcisinde, rakip fileleri 4 kez havalandıran Hollandalı yıldız Klaas-Jan Huntelaar, en golcü isim durumunda.

Schalke 04, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı performansına karşın, Bundesliga’da beklentilerin çok uzağında bir performans sergiliyor. Ligdeki son maçında Mainz ile 2-2 berabere kalan Schalke 04, 22. haftası geride kalan ligde 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgiyle 30 puan toplayıp, kendisine 9. sırada yer bulabildi.

Schalke, Türk takımlarıyla iki kez eşleşti

Galatasaray’ın rakibi Schalke 04, daha önce Türk ekipleriyle 2 kez eşleşti. Bir Türk takımıyla ilk kez 1996-97 sezonu UEFA Kupası 2. turunda eşleşen Schalke 04, rakibi Trabzonspor’a karşı kendi evinde 1-0 galip gelip, deplasmanda da 3-3 berabere kalarak tur atladı. Almanya temsilcisi, 2005-06 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarında bu kez Fenerbahçe ile eşleşti. Fenerbahçe ile İstanbul’da 3-3 berabere kalan Schalke 04, Gelsenkirchen’deki maçı ise 2-0 kazandı.

Muhtemel 11’ler

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak, Drogba

Schalke: Hildebrand, Höger, Hövedes, Matip, Fuchs, Bastos, Farfan, Jones, Neustadter, Draxler, Huntelaar

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu