FutbolGündem

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’tan önemli açıklamalar

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, yöneticilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, medyaya da çattı, Üstünel’e de gönderme yaptı! Tüm spekülasyonlara yanıt veren Başkan Polat, stat, Kewell ve transfer müjdesi verdi.

Başkan Adnan Polat, son zamanlardaki eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulu’nda görev yapanların Galatasaray’a olan sevgilerinden dolayı göreve talip olduklarını ve zamanlarını, ekonomik güçlerini, nüfuslarını ortaya koyarak kulübü en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarının altını çizen Polat; şunları söyledi:

Türkiye’nin 1 numaralı markalarından Galatasaray’ın yönetim kurulu üyesi olmanın, başkanı olmanın bazı sıkıntıları olabiliyor. Yiğit Şardan’ı çoğunuz tanıyorsunuz ama bilmeyenler için söyleyebilirim. Yiğit Şardan, Türk reklamcılığının önde gelen ismidir. Şirketinin yıllık cirosu milyar dolar civarındadır. Kendisi Galatasaray Koordinasyon Kurulu başkanıdır. Şardan ile ilgili bazı ithamlar yer aldı medyada. Biz Yönetim Kurulu olarak şunu ifade ederiz ki, biz Şardan’ın tüm yaptıklarının arkasındayız ve kefiliz.

Galatasaray Spor Kulübü ve bağlı şirketlerine Yiğit Şardan’ın sağladığı kazanç 6.3 milyon TL’nin üzerindedir. Eğer Şardan olmasaydı biz bu kadar parayı ekstradan harcamak zorunda kalacaktık. Şardan’ın cebine Galatasaray’dan para girmemiştir. Şardan’ın medyada satın alma gücü vardır ve bu gücü Galatasaray için kullanmaktadır. Biz o indirimleri sağlayamazdık, Şardan reklam verirken en büyük iskontoları şirketinin gücüyle Galatasaray için almaktadır. Dolayısıyla insanları itham ederken biraz araştırma biraz da insanların şeref onur ve haysiyetlerini düşünerek hareket etmesi gerekir.

HALDUN ÜSTÜNEL’İN İSTİFASI ŞEKİL VE İÇERİK OLARAK YANLIŞTI

4 senedir gece gündüz çok ciddi mesai verdi. Bu yorgunluk bazen insana düşünmediği şeyleri yaptırabiliyor. Üstünel’in istifası şekil olarak yanlıştı, içerik olarak yanlıştı. Tatil dönüşü tekrar aramızda olmasını ve çalışmaya devam etmesini bekliyoruz. Haldun’un istifası şekil olarak yanlıştı, içerik olarak yanlıştı ama Galatasaray Spor Kulübü’nün üyeleri içinde yanlışlar yapan çok kişi var.

Benim görevim hatalara mani olmak, küskünlükleri ortadan kaldırmaktır. Ben Haldun Üstünel ile 4 yıldır omuz omuzayım, çok da memnun olduğum biridir. İnsanlar bazen yorgunluktan ya da çevresindekilerin yanlış yönlendirmesinden dolayı yanlış kararlar alabiliyor.

Bence Haldun da böyle bir yorgunluk dönemi geçirdi. Bu yorgunluk bazen insana düşünmediği şeyleri yaptırabilir. İnşallah tatilini iyi geçirir. Benim görevim onun yeniden aktif olarak görev almasını sağlamak. Bu tüm Galatasaraylılar için geçerli. Tüzük kongresinde de aynı görüşte olmadığımız üyeler vardı, şimdi ben onlana sırtımı mı döneceğim?

YÖNETİCİLERE ÇAMUR ATMAYA KALKARSANIZ BUNA KARŞI ÇIKARIZ

Biliyoruz ki sizin göreviniz haber vermek, buna saygı gösteriyoruz. Biz Galatasaray’ı yönetiyoruz tabii ki eleştirme hakkınız var, işiniz budur. Ama onun dışına çıkıp kulübün şirketlerini yönetmeye, içeriyi karıştırmaya, yöneticilere çamur atmaya kalkarsanız buna karşı çıkarız. Biraz da yaptıklarımızdan bahsetseniz çok memnun oluruz. Bu ekip gece gündüz çalışıyor. Yaptıklarımız söylenmiyor bari yapmadıklarımız da söylenmesin.

Bizim sizden beklentimiz doğru haber ve araştırma yapmak. İnsanların onuruna dokunacak bir haber yapmadan önce iyi araştırmak lazım. Haber almak ve kamuoyuna aktarmak tabii ki en doğal göreviniz. Buna saygılıyız. Ama kurumların içine girmeye çalışmak, yönetmeye çalışmak durumları olunca…

Kulübün içinde çok çok küçük bir grup ve medyanın içindeki bazı artniyetliler, Galatasaray’da kavga çıkarmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşmasınlar. Galatasaray şu anda çok ciddi bir sürece girdi. Devrimsel nitelikte işler oluyor. 3 aydan biraz fazla oldu, nasıl bir süreç yaşadığımızı biliyorsunuz. Tüzük kongresi bizim anayasamızda çok önemliydi. Anayasamızı düzeltmemiz gerekiyor.

TÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİNDE HERKES HEM FİKİR

Tüzüğümüz ikinci kongreden sonra, büyük çoğunluk tarafından onaylandı. Redaksiyon Komitesi 16 Ekim’de tüzüğün son halini teslim edecek. Bu tüzük 30 senedir değişememesini rağmen herkes değişmesi gerektiğinde hem fikir. Bunu yaparken de herkesi tatmin edemeyiz. Bundan memnun olmayan insanlara şunu söyledim: Ekim’den sonra bir komisyon daha kurulur ve bir daha değişebilir. Tüzük günün şartlarına uygun olmalı.” Türk Telekom Arena’nın açılıp kapanır çatıyı beklersek Ocak’ta maç oynayamıyoruz.

TOKİ’ye şunu önerdik: Çatının maliyeti ne? X lira. Biz de şunu dedik, bunu karşılayın, biz yapalım. Dünyada bu işi en iyi bilen mühendislik firmasını çağırdık. İncelediler. Çatıyı lig 15 Mayıs’ta bittikten sonra 2.5 ayda bitirebileceklerini söylediler. Biz de şuna karar verdik: Ocak’tan itibaren maçları Arena’da oynayalım. Yaz dömeninde de açılır kapanır kısımları koyarız. Böylece yarım sezon kayba uğramaktan kurtuluruz. Yarım sezon geç gitmek demek en az 25 milyon dolar kayıp demek. Çalışmalar sürüyor ve verilen tarihlere yetiştirilmeye çalışılıyor.

“Mecidiyeköy’deki yerimizden çıkıp hep beraber aynı yere taşınacağız. Tüm şirketler, tüm kurumlar aynı çatı altında olacak. Galatasaray’ın başka işleri de var. Türk Telekom Arena’nın inşaatı sürüyor. Ortak karardır. Stadın üstünün açılıp kapanmasını beklersek Ocak ayında orada oynamayamıyoruz. TOKİ’ye söyledik ve biz bunu üstlenmek istedik. “Stat bittikten sonra yapılabilir mi?” diye önemli mühendisleri çağırdık.

25 MİLYON DOLAR GELİR KAYBI OLUR

Bunun uygulanmasının 15 Mayıs’ın ardından 2.5 aylık montajla mümkün olduğunu söylediler. Biz stadı daha fazla geciktirmeyelim, ilk maçı orada oynayalım, Ocak’ta stat bitmiş olsun, yaz döneminde de montajı yapar üstünü kapatırız diye düşündük. Oraya bizim yarım sezon geç gitmemiz, 25 milyon dolar gelir kaybı demek oluyor. Metroyu bize gösterdiler. Açılan tünelleri gördük. Metronun bünyesinde 2500 araçlık otopark var.”

“Florya yenileniyor. 5 yıldızlı otel şekline getiriliyor. Voleybol için salonun her şeyi hazır. Takipteyiz. Küçükçekmece projelerinin de takibindeyiz. Basketbol kadın takımında ‘Dream Team’ kurduk neredeyse. WNBA’i tanıtan 5 sporcudan 3’ü Galatasaray’da şu an. Işın Bey’in takibiyle Riva’nin ruhsatının alınması için tam 120 bin imza atılmış. Düşünün, 120 bin imza. Biz bunlarla da uğraşıyoruz.

Florya’nın geçmişe yönelik 1 lira borcu kalmamıştır. Hepsi ödenmiştir. Temizlik yapıyoruz geçmişe yönelik. Çadır Mecidiyeköy’den kalkacak. Oraya çok güzel bir kompelks gelecek. Kıbrıs’ta arazi satın aldık. 2 sene evvel hiç olmayan 200 bini geçtiğimiz Mobil Telefon, 100 binden fazla bonus card, sponsorluk anlaşmaları 180 milyon dolara kadar geldi. Amatör sporlarda tesis yoksa, önem vermiyorsanız başarılı olamazsınız. Temel atıyoruz biz burada.

TRANSFERLER % YÜZ SONUÇLANMADAN DUYURMAYACAĞIZ

Basına transfer çalışmalarını önceden açıklamak kulübün menfaatlerine aykırı. Transferi sizlere açıklarsak o transfer kesinlikle ya bozuluyor ya da fiyat artıyor. O yüzden transfer %100 sonuçlanmadan sizlere duyurmayacağız. Örneğin Mehmet Topal’ın transferinden Adnan Sezgin’in komisyon aldığı söyleniyor. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Denetlenmeyen hiç bir köşemiz kalmadı. Biz şeffaf bir yönetim ve kulübüz.

Her transfer teknik heyetin onayıyla yapılıyor. 5 tane futbolcu alacağız. Şu ana kadar da 5 futbolcu aldık, yok sayıyorsunuz. 5 tane yabancı futbolcu alacağız. Bunun için bazı yabancıları göndermek gerekiyor. Bunun için ekonomik çıkarlarımızın olması lazım.

Biz Keita’nın satış kararını sezon sonunda almıştık. Galatasaray tarihinde en fazla transfer geliri olan dönemdir. Belki son 10 senenin toplamından fazla kazandık. Galatasaray tarihinin en çok para kazandıran oyuncusudur Keita. Kewell’a çok cüzi bir peşinat ve maç başı para teklif edildi. Mesajımızı net bir şekilde ilettik ve cevabını bekliyoruz.”

ŞARDAN: BAŞKANLIK HESAPLARI YAPTIĞIM DOĞRU DEĞİL

Yiğit Şardan şöyle konuştu: Ben başkanlık hesabı yapmıyorum. Benim bunları düşündüğüme dair hesapları var. Bu yüzden hayal kuruyorlar. Polat yönetiminden yeni başkanlar çıkmasını istemiyorlar. Bizler hepimiz Galatasaray’daki iş yapış biçimine uygun olarak hareket ederiz. Galatasaray Başkanı bana pasif bir görev verirse ben bunu hiç küskünlükle karşılamam. Başkanlık hesapları yaptığım doğru değil. Benim tek planım bu yönetimin başarılı olması ve Galatasaray’ın daha iyi yerlere gelmesi…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu