FutbolGündem

Adnan Öztürk; İlk yarıyı lider bitirmek önemli değil. Önemli olan şampiyon olmak

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, futbol takımının Spor Toto Süper Lig’de ilk yarıyı lider olarak tamamlamasını çok önemli olarak görmediğini söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, ”İlk yarıyı lider bitirmek önemli ama çok çok önemli değil. Önemli olan yarışı şampiyon tamamlamak ki, ona da yürekten inanıyoruz” dedi.

Pamukspor Tesisleri’nde voleybol şubesi için düzenlenen yeni yıl kutlama yemeğinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Adnan Öztürk, futbol takımının performansını değerlendirirken, ”İlk yarıyı lider bitirmek önemli ama çok mu önemli, hayır. Çok çok önemli değil. Önemli olan yarışı şampiyon tamamlamak ki, ona da yürekten inanıyoruz. Şampiyonluğa ve başarıya inançlıyız” dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk; Avrupa çapında rekabet olmalı

Galatasaray’ın hedefinin Avrupa çapında başarılar olduğunu vurgulayan Adnan Öztürk şöyle konuştu; Galatasaray’ın başarı sıkalası Avrupa çapında, dünya çapında başarıdır. Avrupa çapında bir başarının da bunlar başlangıç noktalarıdır. İyi başlamak da sona doğru giderken çok önemli. İlk yarıyı lider bitirmeyi, iyi başlamak olarak algılıyorum. Asıl beni heyecanlandıran, motive eden, artık neredeyse uykusuz bırakacak heyecanlar sadece Avrupa’daki rekabette oluyor.

Dolayısıyla Galatasaray camiasının tansiyonunun yükselmesi için, takım Avrupa çapında rekabette olmalı. Bu seneden sonra bunu sürekli bir başarı halinde yapacağımıza canı gönülden inanıyorum. Türkiye’deki ligimiz de çok önemli, şampiyon olmak önemli ama artık dünyadaki futbol ekonomisinde lokal şampiyonlukların, dünya çapında başarılar için bir araç olarak görülmesi lazım. Önemsemiyorum diye algılanmasın, tabii ki çok önemsiyorum ama Galatasaray için lig şampiyonluğu önemli ve gurur verici olmasına karşın, sadece bir araçtır.

Adnan Öztürk; Genç oyuncuları ciddi bir süratle kazanıyoruz

Lige verilen aranın ardından transfer çalışmalarında ne durumda oldukları yönündeki bir soruya, ”Transferi teknik kadro ile Fatih Terim hoca belirleyecek ve yönetim kurulu gerekeni yapacak” cevabını verirken, ”Ama Galatasaray’da çok güzel gelişmeler oluyor. Genç oyuncularımızı çok ciddi bir süratle kazanıyoruz. Genç Türk oyunculara önem verilmesi, ileriye dönük sürekli başarı için yatırım yapılması önemli bir işarettir. Bu da beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Düşük maliyetten ziyade, bu oyuncuların önemli katkı sağlayacaklarına olan inancını vurgulayan Öztürk, ”Uzun yıllar camiaya hizmet edecek kendi öz çocuklarımızın olması, her zaman için camiaları başarıya götürür, sürekli başarıyı getirir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Öztürk; Altyapı çok önemli

Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki altyapı binasını yenilediklerini ve genç sporcular için 5 yıldızlı otel rahatlığında bir ortam hazırladıklarını aktaran Adnan Öztürk, son rötuşları yapılan bu binanın açılışını kısa süre içinde yapacaklarını söylerken, ”Bir fikrim de var o açılış günü için. Galatasaray tarihinde ilk defa yönetim kurulu toplantısını o binada yapmayı önereceğim. Bunun, altyapıya ne kadar önem verdiğimizin, vereceğimizin bir göstergesi olarak algılanmasını amaçlıyorum. Altyapı çok önemli. Altyapısına önem vermeyen kulüplerin uzun vadede başarı elde edemeyeceklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Adnan Öztürk ayrıca, Fatih Terim’in futbol takımıyla ilgili hazırladığı ilk raporunun başkan Ünal Aysal’a ulaştığını ve futbol komitesinin de gereğini yapacağını aktardı.

Adnan Öztürk; 2012, Galatasaray için çok başarılı bir yıl olacak

Adnan Öztürk, 2011 yılının Galatasaray camiası için oldukça sıkıntılı geçtiğini kaydederek, mali genel kurul ve yeni yönetim seçilmesi dönemlerine vurgu yaparken, 2012 senesi için ise oldukça ümitli konuştu.

2012 yılından itibaren spor branşlarında Galatasaraylı yılların başlayacağını kaydeden Öztürk, ”Tüm branşlarda beklentimiz şampiyon olmak. Galatasaray camiası artık bir silkindi ve kendine geldi. Türk sporunun lideriliğine yeniden oturdu. 2012 senesi Galatasaray için çok önemli ve başarılı bir yıl olacak” dedi.

Adnan Polat yönetimi döneminde hazırlanan strateji planlarına saygı göstererek devam etmelerinin yakalanan çıkışta önemli katkı sağladığını anlatan Adnan Öztürk, başarının temelinde istikrarın yattığını ifade etti. Öztürk ayrıca, ayrıntı vermese de, basketbol ve voleybol şubelerine çok ciddi transferlerin yapılacağını bildiğini sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu