FutbolGündem

Faruk Süren; AIG olsaydı 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık

Galatasaray’ın efsane başkanlarından Faruk Süren, Ntvspor Radyo’ya konuştu. Faruk Süren yaptığı konuşmada, “AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık” dedi.

Faruk Süren şirket birleşmesiyle ilgili de bilgi verirken “AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık! SPK kuruluna aykırı davrandık!” sözleriyle de “birleşmeyi ben yaptım” diyen Mehmet Helvacı ’yı zor durumda bırakacak bir iddia ortaya attı. Faruk Süren AIG ile yapılan anlaşmaya bağlı olarak ortaya çıkan ihtilafla ilgili bilgi verdi.

Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Faruk Süren, Mehmet Helvacı’nın “Ünal Aysal AIG hisselerinden 10 milyon dolar kazandı” iddialarına, AIG anlaşmasının altında imzası olan dönem başkanı olarak cevap verirken “Helvacı Başkan olmak istiyor mesajı anlamıyor musunuz?” ifadesini kullandı.

Faruk Süren; Ünal Aysal sayesinde  Galatasaray 60 milyon dolar ve fazlasını ödemekten kurtuldu

Galatasaray Efsane Başkanı Faruk Süren şöyle devam etti; Bizim işbirliği yaptığımız, beğenilmeyen AIG bir sigorta şirketi, Amerikan hükumeti son krizde batmasına müsade etmedi, Amerikan ekonomisini olumsuz etkiler diye… AIG gibi bir kuruluşla ortaklık yapmayı beceremedik, konuyu ihtilafa götürdük. Neticede, uluslararası ihtilafta Galatasaray, fazlası saklı kalmak suretiyle, 60 milyon dolar tazminata mahkum oldu. O dönemde bize “şu gün şu saate kadar, bize hisselerimizin bedelini getirirseniz, Londra ’daki Citibank ’da Galatasaray ’ın hesabında duran 9 milyon doları da tazminat olarak verirseniz, biz sizinle sılh oluruz” diye bir opsiyon tanıdılar.

Bizim o zamanki yöneticilerimiz her tarafı dolaştılar, 23 milyon doları bulamadık. Son gün, sürenin dolmasına beş dakika kala, Ünal Aysal tarafından, gökten indirildi bu para, tabiri caizse Amerikan yardımı olarak geldi, AIG’ye verdik 9 milyon doları da transfer ettik. Dolayısıyla Galatasaray 60 milyon dolar ve fazlasını ödemekten kurtuluyor… Ben öyle hesap yapıyorum. Ünal Aysal bu parayı vermeseydi bir çok varlığını satmak durumunda kalabilirdi. Biz o 23 milyon doları veriyoruz ve Ünal Aysal ile bir anlaşma yapıyoruz… Ünal Aysal ’ı da o dönem Mehmet Helvacı temsil ediyor Galatasaray Spor Kulübü’ne karşı. Bütün bu anlaşmaları Mehmet Helvacı yapıyor…

O iki sene içerisinde, oynatmadığımız futbolculara milyonlarca dolar bulabiliyoruz ama Ünal Aysal’dan bu hisseleri geri almak için, 23 milyon doları bulamıyoruz. Buı sefer bu hisseleri satmamız gerekiyor ve QVT ’ye satılıyor hisseler. Ve bir primşe satılıyor… Benim bildiğim kadarıyla bu prim, kulübün kasasına gidiyor. Bu primi Ünal Aysal aldı mı, almadı mı, zaten kayıtlardan çıkar? Zaten Ünal Aysal kürek şubesine de yardımlar ederdi, ilgisiz de değildi Galatasaray’a. Ama asıl mesele bu değil…

Faruk Süren; Mehmet Helvacı dedikodu mekanizmasını yeniden çalıştırmaya başladı

Faruk Süren konuşmasını şöyle sürdürdü; Ünal Aysal, Galatasaray ’ın bugünkü durumundan endişe ve üzüntü duyarak ve belki de istemeyerek “yardımcı olabilirim” düşüncesiyle “olası bir seçimde başkan olabilirim” diyor. Bunu söylediği an, Ünal Aysal’ın o zamanki vekili , ikinci başkanlığı alınmış olan Mehmet Helvacı, Başkan’a yönetim içinde muhalefet yapan kişi çıkıyor “Ünal Aysal bu işten 10 milyon aldı” diyor!

Yani dedikodu mekanizması başlıyor! Dezenformasyon başlıyor! Benim zamanımda da vardı, gene çalışmaya başladı dezenformasyon mekanizması! Vehamet bu… Bugünkü yapyı AIG anlaşmasına yoran zihniyet bu! Biz 37 milyon dolar kazandık! Bu tazminatı ödemekten kurtulduk. Hesabı böyle yapmak lazım. Ünal Aysal 23 verdi, bizim geri alma mecburiyetimiz vardı, onu da yapamadık, Ünal Aysal başkasına sattı.

“AIG Bize mali disiplin getirmişti” diyen Eski Başkan Süren birleşme sürecini değerlendirerken “şirket birleşmesini ben yaptım” diyerek camiadan tepki alan Mehmet Helvacı ’yı zor durumda bırakacak sözler sarf etti.

Galatasaray Efsane Başkanı Faruk Süren; AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık

AIG bize mali disiplin de getirmişti. AIG olsaydı, biz halka açık bir şirketten, 390 milyon TL hortumlamak durumunda kalmazdık! SPK kuruluna aykırı davrandık! İsminin başında Galatasaray olduğu için, SPK yetkilileri müsamma gösterdiler cezai mekanizmayı yürütmemek için! Ve “birleşin ki kurtulalım” dediler! Biz de kurtulalım, siz de kurtulun… 392 milyon, halka açık bir şirketten çekildi! Ve bunun neticesinde, birleşme bir zaruret oldu, yoksa yasal yaptırımlar var! Sonra da bu, övünç kaynağı oluyor!

Faruk Süren; Ünal Aysal’a “Abromoviç” demek için, kulübün bir şirket olması lazım

Biz bıraktık gittik, şimdi “Ünal Aysal 10 milyon kazandı” deniyor… Size ne ya kardeşim? Ne kazandıysa kazandı! Altını çiziyorum; şahet kazanmışsa… Kulübe vermemişse o primi. Kazanmışsa kazanmış! Siz koysaydınız da siz kazansaydınız! 37 milyon dolar tazminat ödemekten kurtulduk… Bunun Türkçe’si bu. Ünal Aysal’a “Abromoviç” demek için, kulübün bir şirket olması lazım ve devredilemez, satılamaz hisseleri satın alması lazım.

Efsane Başkan “Mehmet Helvacı (Adnan Polat gitsin, Ünal Aysal gelmesin) diyor, ne demek istiyor?” sorusuna da çok çarpıcı yanıtlar verirken, Helvacı’nın aday olması halinde alacağı oy sayısıyla ilgili esprili bir tahminde bulundu:

Faruk Süren; Mehmet Helvacı’nın Adnan Polat ve Ünal Aysan’ı istememesinin tek nedeni kendi gelmek istiyor

Mehmet Bey’e sorarsanız “ben geleyim” diyor. Mesajdan anlamıyor musunuz? Mesaj belli; “ben geleyim”… Faruk Süren’in bir oyu var… Eşim bile benim dediğim yönde oy kullanmaz (gülüyor)… Bana “üç bin oyu uygun gördüğünüze göre (“siz girseniz 3000 oy alır mısınız mesela ya Mehmet Helvacı?” sorusu üzerine) Mehmet Bey’in on bin oyu vardır! diyor…

 

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu