FutbolGündem

Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan’ın kalbi derbi heyecanına dayanamadı!..

TT Arena’da Galatasaray Fenerbahçe maçını izleyen 25 yaşındaki Fatih Çalışkan kalp kirizi nedeniyle hayatını kaybetti…

Devre arasında aniden fenalaşan genç taraftar, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda can verdi. NTV Spor’un haberine göre, derbiyi izlemek için kardeşi Onur ile birlikte, Türk Telekom Arena Stadı’na giden 25 yaşındaki Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan, devre arasında fenalaştı.

Fatih Çalışkan bir anda, kardeşi Onur’un kucağına yığıldı. Galatasaraylı taraftarlar, fenalaşan Çalışkan için tribünlere ambulans çağırdı. Tribüne gelen sağlık ekipleri Fatih Çalışkan’a yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye doğru yola çıkarıldı.

Ancak ambulansda kalbi duran genç taraftar, yolda hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği öğrenilen gencin cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Baba Ramiz Çalışkan, “Hiçbir sağlık problemi yoktu. Kalp krizi geçirmiş devre arasında. Maça kardeşiyle gitti. Fenalaşıp, kardeşinin kucağına yığılmış. 18 yaşına kadar da amatör futbol oynadı. Ambulansla hastaneye gidene kadar yolda hayatını kaybetmiş” dedi.

Bu arada yaşanan bu elim olay sonrası Galatasaray Taraftar Oluşumu ultrAslan’ın sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ambulansın geç geldiği, ayrıca ambulans şoförünün yanlış yollara sapması nedeniyle hastaneye ulaşımın 20-25 dakikayı bulduğu öne sürüldü.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, Türk Telekom Arena’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sarı-kırmızılı taraftar Fatih Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı.

Fatih Çalışkan için Fikirtepe Bayraktar Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, bir grup sarı-kırmızılı taraftar ile Çalışkan’ın ailesi ve yakınları katıldı. Fatih Çalışkan’ın naaşı, ikinci vakti kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, Fatih Çalışkan’ın vefatı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, ”Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten çok üzüldük. Bugün nişanlı olduğunu öğrendik, bu durumdan dolayı da çok üzüldük. Evlerine gittim, odasındaki her şey sarı kırmızıydı. 25 yaşında gencecik bir kardeşimizi kaybettik” dedi.

Öte yandan Fenerbahçeli taraftarların internetteki buluşma adreslerinden biri olan ”www.antu.com” da Fatih Çalışkan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu