DünyaGündemŞike ve Bahis

Gana Milli Takımı’nda şike skandalı!..

Gana Milli Takımı’nda şike skandalı!.. Telegraph Gazetesi ve İngiliz Yayın Kurumu Channel Four, Gana Futbol Federasyonu ve FIFA Yetkilisi iki ismin şike yapmayı kabul ettiği görüntüleri ortaya çıkardı.

Dünya Kupası gün geçtikçe daha da heyecanlı bir hal alırken Gana’da patlak veren şike skandalı kafaları karıştırdı. Ntvspor’un haberine göre, Telegraph Gazetesi ve İngiliz Yayın Kurumu Channel 4, Gana Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Christopher Forsythe ve Obed Nketiah’nın şike için pazarlık yaptığını ortaya çıkardı. Aynı zamanda FIFA yetkilileri olan Forsythe ve Nketiah, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesi Gana’nın oynadığı hazırlık maçlarında şike organizasyonu yapmayı kabul etti.

Telegraph ve Channel 4’ün yaptığı araştırma kapsamında kılık değiştirmiş bir kişi söz konusu yetklilerle buluştu. Kayda alınan görüşmede yetkililer, her maç için 170 bin dolar karşılığında sonucu etkileyecek hakemlerin atanmasını sağlayabileceklerini taahhüt etti.

Görüşme kaydının yayınlanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Forsythe ve Nketiah, görüntülerin gerçek olmadığını söyledi ve şike iddialarını reddetti. Ancak açılan soruşturma dahilinde iki yetkili de gözaltına alındı.

Bu kadar rahat bir şekilde şike girişiminde bulunuluyor olması gözleri Gana’nın da mücadele ettiği Dünya Kupası’na çevirdi. FIFA Güvenlik Yetkisi Ralph Mutschke ise böyle bir şeyin yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını her maçın detaylı bir şekilde kontrol edildiğini ifade etti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu