FutbolGündem

Olaylı Gaziantepspor-Bursaspor maçının faturası evsahibi ekibe kesildi!..

Spor Toto Süper Lig’de 5. hafta oynanan Gaziantepspor-Bursaspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Gaziantepspor’a 3-0 hükmen mağlubiyet cezası verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Bakü’de yaptığı toplantıda, 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63.dakikada tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçının mevcut tüm görüntü ve raporlarını bir kez daha inceledi.

Tüm bu raporlar sonucunda; TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakadan dolayı Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin 1.fıkrasının b bendi uyarınca, Gaziantepspor’un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor’un 3-0 galip sayılmasına karar verdi.

SPOR TOTO SÜPER LİG’DE PUAN DURUMU DA DEĞİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun, 63. dakikasında tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor karşılaşmasıyla ilgili kararının ardından Spor Toto Süper Lig’de puan durumu değişti.

TFF Yönetim Kurulunun, Spor Toto Süper Lig’de 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63. dakikasında tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor maçında, Gaziantepspor’un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor’un 3-0 galip sayılmasına karar vermesinin ardından lider durumdaki yeşil-beyazlıların puanı 19’a yükseldi. Böylece Bursaspor’un, en yakın rakibi Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 5’e çıktı.

MEHMET KIZIL: KARAR ÇOK AĞIR VE ADİL DEĞİL

Tatil edilen ve TFF yönetim kurulu tarafından açıklanan bugünkü kararla 3-0 hükmen mağlup edilen Gaziantepspor cephesinde karara tepki gösterildi. Gaziantepspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Kızıl, yaptığı açıklamada, TFF Yönetim Kurulunun, 20 Eylül 2010 tarihinde 63. dakikada tatil edilen Gaziantepspor-Bursaspor karşılaşmasını, Futbol Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi uyarınca, Gaziantepspor’un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor’un 3-0 galip sayılmasına karar verdiğini hatırlattı.

Kararın ağır olduğunu, böyle bir kararı beklemediklerini ifade eden Kızıl, “Gerçekten çok ağır bir karar olmuştur. Biz maçın kaldığı yerden devam etmesini bekliyorduk. Tatil edilen maçta hakem Deniz Çoban taraftarımızı tahrik etti, maçı bitirmemek için elinden geleni yaptı. Bu karara tabii ki itiraz edeceğiz ve yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Zor günler yaşıyoruz ama hukuksal mücadelemiz devam edecek. Daha önce verilen kararlarla bu maçta verilen karar birbirine zıt. Mesela, Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçı kaldığı yerden devam ettirilmişti, TFF bu maçı da kaldığı yerden devam ettirmeliydi” diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR TAHKİM KURULU’NA GİDİYOR

Kulüp Asbaşkanı Ömer Çelik ise böyle bir kararı beklemediklerini, münferit bir olayla ilgili verilen kararın tartışmalı olduğunu ifade ederek, “Keşke maç 90 dakika oynansaydı ve hak eden taraf kazansaydı. Çifte standart bir karar. Verilen karar doğru değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Gaziantepspor Asbaşkanı Ömer Çelik, haklarını aramak için tahkime gideceklerini söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Gaziantepspor-Bursaspor maçını, Bursaspor’un lehine 3-0 mağlup saymasını değerlendiren Çelik, böyle bir karar çıkmasını beklemediklerini belirtti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu