FutbolGündem

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Hata yapmayan hakem yoktur!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig’de özellikle son hafta maçlarında çok fazla olan hakem hatalarının ardından konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Kılıç, “Hata yapmayan hakem yoktur” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ”İddianamenin ne zaman mahkemeye teslim edileceği konusunda bizde bir bilgi yok” diye konuştu. Ntvspor.net’in haberine göre, Bakan Kılıç, paletli sabit ağırlık serbest dalış kategorisinde 87 metrelik dalışıyla dünya rekoru kıran milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı İnkılap Obruk’u kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ”Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianamenin 17 Aralık’ta mahkemeye sunulacağı yönünde haberler var. Bununla ilgili bir bilginiz var mı? sorusuna şu yanıtı verdi; İddianamenin ne zaman mahkemeye teslim edileceği konusunda doğrusu bizde bir bilgi yok. Bu noktada savcılar siyasi makamlarla iddianame hazırlıklarına ilişkin bilgileri konuşmazlar, tartışmazlar, paylaşmazlar. Dolasıyla şu ya da bu olacak şeklinde değerlendirmede bulunmamız mümkün değil.

Savcı, elindeki belgelere bilgilere göre iddianamesini hazır ettiğinde, yazım sürecini tamamladığında, zaten bunu gecikmeksizin, bekletmeksizin mahkeme heyetine teslim etmesi gerekir. Görevinin gereği de budur çünkü iddianamenin ivedi bir şekilde mahkeme heyetine teslim edilmesi yasal bir zorunluluktur. Tutuklu yargılananların ve genel olarak sanık konumunda bulunanların, zanlı durumunda olanların hak ve hukuklarının ezilmemesi bakımından.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Hata yapmayan hakem yoktur

Bakan Suat Kılıç, ”Spor Toto Süper Lig’de 9. hafta sonunda hakemler yoğun şekilde eleştiriliyorlar. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusunu ise şöyle cevapladı; Hata yapmayan hakem yoktur. Bu Türk futbolunun geçmişinden bugüne böyledir diye düşünüyorum. Sadece Türk futbolu değil dünyada futbolun oynandığı ülkeler bağlamında hatasız hakem olmaz. Çünkü hatasız kul olmaz. Her insan davranışında mutlaka hatalar söz konusu olabilecektir. Her yönetimin, her karar sahibinin hakemlerin de hakimlerin de hataları olabilecektir.

Bakılması gereken şudur; hakem hatalarında bir kasıt var mı? Hakem hatalarında süreklilik var mı? Hakem hataları ısrarlı bir şekilde devam ediyor mu? Bunu gözlemlemek, görebilmek lazım. Onun dışında hakemleri adeta karar alamaz, düdük çalamaz hale getirmenin, bu yönde çok baskılar oluşturmanın da doğru olacağı kanaatinde değilim. Burada otorite kurum Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Gerektiğinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun gereken açıklamaları yapacağı kanaatindeyim.

Keza hakemlerin kendi üst kuruluşlarının gereken açıklamaları yapacağı kanaatindeyim. Ama sıfır hatalı hakem arayışı çok doğru bir arayış değildir kanaatimce. Hepimizin eleştirdiği hakem hataları vardır, bundan sonra da olacaktır. Nihayetinde sahada en çok koşan futbolcudan daha çok koşmak durumunda olanlar hakemler. Bu arada gördükleri de göremedikleri de olacaktır. Asıl olan kararlarında iyi niyetin ve prensiplerin azami ölçüde egemen olup olmadığıdır.

Bu gözlemlenirken hakemleri görev yapamayacak derece ağır eleştirilerin muhatabı yapmanın da kendi içinde oluşturacağı bir takım riskler mutlaka vardır. Hakemleri görev yapamaz, karar alamaz, düdük çalamaz hale getirmek de son derece riskli bir eleştirel yaklaşım olacaktır. Bunu söylerken hakem hataları görmezlikten gelinsin demiyorum. Hakemler eleştirilemez demiyorum. Ama her şeyin dozunda ve kararında, ayarında olması gerektiğinin altını çiziyorum.

Bakan Kılıç, Trabzonspor – CSKA Moskova ve Beşiktaş – Dinamo Kiev maçlarına skor tahmini yaptı

Trabzonspor’un Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu’nda bu akşam Rusya’nın CSKA Moskova, Beşiktaş’ın da UEFA Avrupa Ligi (E) Grubu’nda yarın Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı ile yapacakları maçlara ilişkin skor tahmininin sorulması üzerine Bakan Kılıç, ”İçime her iki takımımızın da 1-0 kazanacağı doğdu. Trabzonspor’un da Beşiktaş’ın da rakiplerini 1-0’lık skorlarla mağlup edeceğini tahmin ediyorum. İnşallah yanıltmazlar” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu