FutbolGündemTransfer

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Yeni sezonda deplasman yasağı olmayacak!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; Yeni sezonda deplasman yasağı olmayacak!.. Bakan Kılıç, TGRT’de yayınlanan ‘Ankara Gündemi’ programında, gelecek sezon deplasman yasağının olmayacağını açıkladı.

HTSporun haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın hazırlayıp sunduğu “Ankara Gündemi” programına konuk oldu. İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik’in de sorularını cevaplayan Kılıç, spora ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, nefeslerin tutulduğu Benfica-Fenerbahçe maçı için skor tahmininde bulundu. Fenerbahçe’nin final oynayacağına inandığını belirten Kılıç, “Fenerbahçe’nin Benfica’yı 1-0 ya da 2-1 yeneceği kanaatindeyim” dedi. Bakan Kılıç, ayrıca gelecek sezon deplasman yasağının olmayacağını da bildirdi.

Bakan Kılıç, programda gelecek sezon deplasman yasağının olmayacağını açıkladı. Kılıç, “Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı’nın da iradesini dahil ederek söylüyorum. Çünkü yasaklar yabancılaştırır. Galatasaray, Schalke’de maç izledi. Biz, Almanların arasında maçımızı izledik. Yenmemize, elememize rağmen bizi tebrik ettiler, çok dostane bir buluşmaydı ve Schalke taraftarları Türkiye’ye geldiler maçlarını izlediler. UEFA ve FİFA takip ettiğinde olmamız gereken yerde oluyoruz da UEFA ve FIFA takip etmediğinde niye birbirimizi kırıp geçiriyoruz? Buna hakkımız yok. Bugün stadyumlarda başlayan yabancılaşma yarın başka alanlarda başlar, bunu da doğru bulmuyorum. Kulüplerimiz, taraftar camialarımız son derece medeni bir şekilde deplasman yasağının kalktığı günlerde de rakip sahalarda seyir zevkiyle gidip gelmeyi öğrenecekler, bunun gereklerini yerine getirecekler” diye konuştu.

DEMİR ÇUBUKLU SALDIRI

Programda, Beşiktaş – Orduspor maçında, 3 kişinin demir çubukla taraftarlara saldırdığı olay da gündeme geldi. Bakan Kılıç, “Bunlar kabul edilemez durumlardır. Yaşananlar üzücü. Beşiktaş da bu tür olaylara en uzak camia olarak bilinir. Beşiktaş’a yakışmayan olaylar ama zaten Beşiktaş Başkanı da duruma müdahale etti. Başkanın müdahalesi doğru ve yerinde bir müdahaleydi, kararlılıkla devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.

GAZİANTEP’TE ÇIKAN OLAYLAR

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gaziantepspor – Galatasaray maçı öncesi çıkan olayların arkasında sahte bilet olayının olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla sahte biletlerin kimler tarafından basıldığı ve ne şekilde satıldığı yönünde Gaziantep Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığını kaydeden Kılıç, “Faillerin bulunması lazım. Çünkü orada çok daha acı hadiseler yaşanabilirdi” dedi.

“SPORDA ŞİDDET YASASI UYGULANIYOR”

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’dan geri adım atma gibi bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada yargı bağımsız, savcılarımız ve hakimlerimiz yürürlükteki bir kanunu uygulamaktan hangi gerekçeyle geri durabilirler. Kaldı ki bütün eleştirilere rağmen ben savcılarımızın ve hakimlerimizin 6222 sayılı kanunu harfiyen uyguladıkları kanaatindeyim” diye konuştu.

ŞİKE DAVASI

Programda Şike Davası’nın da gündeme gelmesi üzerine Bakan Kılıç, “Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına inanıyorum. Konuyu başından itibaren yargı süreci olarak gördüm. Nihayetinde yargının vereceği kararı herkesin saygıyla karşılaması lazım. Bu konuyu hiçbir zaman siyasallaştırmadık, bu konu üzerinde siyasi yorum yapmadık ve bu konuyu siyasetin zeminine taşımadık. Çünkü sporda taraftarlık çok derin ve sert bir duygu. Onu bir de politize etmeye kalkarsanız iyice içinden çıkılmaz hale gelir. O konu bizim değil yargının konusu” ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’NİN BENFİCA SINAVI

Bakan Kılıç, programda UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçının oynanacağı Benfica-Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili de skor tahmininde bulundu. Fenerbahçe’nin final oynayacağına inandığını belirten Kılıç, “Fenerbahçe’nin Benfica’yı 1-0 ya da 2-1 yeneceği kanaatindeyim” dedi.

“ALTYAPIYA ÖNEM VERMEK LAZIM”

Kılıç, programda Türkiye A Milli Takım ile Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya yöneltilen eleştirilerle ilgili de konuştu. Bakan Kılıç, 4 büyük takımın yeniden Türk oyunculara dayalı altyapı sistemine kuvvet vermeleri gerektiğini belirterek, “Bugün bizim büyük takımlarımız genelde pahalı yabancı transferleriyle başarıları yakalamış takımlardır, yanlış yabancıları alanlar da istikrarı sağlayamıyor. Alt yapıya dönmek lazım. Eğer ülkede kendi insanlarına, kendi gençlerine dayalı futbolcu altyapısı zengin değilse dünyanın hangi hocasını milli takımın başına getirirseniz getirin istediğiniz başarıyı yakalayamazsınız” şeklinde konuştu.

“ALMANYA’DAN KOPYALANMASI GEREKEN BİR MODEL VAR”

Abdullah Avcı’nın genelde Avrupa’da oynayan futbolcuların takıma çağırdığı için eleştirildiğini kaydeden Kılıç, “Ama bugün bakıyorsunuz Türkiye’nin büyük kulüplerinde kaynağı özellikle Alman kulüpleri olan çok sayıda futbolcu var. Bunlar aynı zamanda milli takımın insan kaynaklarını oluşturan gençlerimiz. Demek ki Almanya’da futbol konusunda Türkiye’nin kopyalaması gereken bir model var. Almanya’da 3-3.5 milyon gencimizin içinde bu kadar çok futbolcu çıkıyorsa Türkiye’de 76 milyon nüfusun gençleri arasından aynı sayıya ulaşmakta biz zorlanıyorsak burada bir sorun var demektir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu