FutbolGündem

Güney Kore Yunanistan’ı rahat geçti: 2-0

2010 Dünya Kupası B Grubu’nda Güney Kore, Yunanistan’ı dize getirdi, kupanın ilk 3 puanını kaptı! Rakibinden daha etkili olan ve 7. dakikalarda attığı gollerle gülen Güney Kore, Arjantin ve Nijerya’nın yer aldığı gruptan çıkma şansını yükseltti, Komşu içinse bu şok ‘erken veda’ sinyali oldu.

2010 Dünya Kupası (B) Grubu mücadelesinde Güney Kore ile Yunanistan Port Elizabeth’deki Nelson Mandela Bay Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Oldukça zevkli ve tempolu geçen karşılaşmadan zaferle ayrılan taraf 2-0’lık skorla Güney Kore oldu. Güney Kore’ye galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 7. dakikasında Juun Soo Lee ve 52. dakikasında Ji Sung Park’tan geldi.

Gruptaki ilk maçından galibiyetle ayrılan Güney Kore, ikinci maçını 17 Haziran’da Arjantin ile oynayacak. Şu ana kadar katıldığı Dünya Kupaları’nda gol atma başarısı gösteremeyen Yunanistan, makus talihini Güney Kore karşısında da yenemedi. 2010 Dünya Kupası’na Güney Kore karşısında aldığı mağlubiyetle başlayan Yunanistan, grupta ikinci maçını 17 Haziran’da Nijerya ile oynayacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Güney Kore özellikle hızlı hücumlar ile Yunanistan kalesine yüklenmeye başladı. Orta alanı kalabalık tutarak maçın ilk dakikalarında Yunanistan’ı kitlemi başaran Güney Kore, karşılaşmanın 7. dakikasında duran top organizasyonundan Juun Soo Lee ile golü buldu ve tabeldaki skoru 1-0’a getirdi.

Golden sonra da özellikle Chung Yong Lee’nin bulunduğu sağ kulvarı etkili bir şekilde kullanan Güney Kore, zaman zaman Yunanistan kalesinde önemli ataklar geliştirdi ancak son vuruşlarda beklenen isabet sağlanamadı.

Özellikle karşılaşmanın 28. dakikasında Chu Yong Park’ın kaleci Tzorvas ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderememesi maçın en önemli kırılma anlarından biri oldu. Yunanistan’da ise Güney Kore karşısında oyun bloglar arasındaki boşluklar dikkatlerden kaçmadı.

Özellikle orta alanda top yapmakta ve organize ataklar geliştirmekte zorlanan Yunanistan, Güney Kore karşısında Charisteas ve Samaras gibi uzun boylu oyuncuların hava toplarındaki hakimiyeti gözönüne alınarak duran top ve kenar organizasyonları yöneldi ancak ilk 45 dakikada bu plan başarılı olmadı.

İkinci yarıya skor avantajı ile çıkan Güney Kore, ilk yarıda olduğu gibi Yunanistan karşısında oldukça rahat ve kontrollü bir futbol sergiledi. Rakip yarı alanda etkili pres yaparak orta alanı domine eden ve Yunanistan’a oyun alanı bırakmayan Güney Kore, savunma arasına atılan derinlemesine toplarla sürpriz bir gol aramaya başladı.

Ağır Yunanistan savunması karşısında etkili ileri uç elemanları ile etkili olan Güney Kore, karşılaşmanın 52. dakikasında Ji Sun Park ile golü buldu ve skoru 2-0’a taşıdı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Yunanistan’ın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve (B) Grubu’nun ilk maçı Güney Kore’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Yunanistan karşısında oldukça akıllı bir futbol sergileyen Güney Kore, sağlam savunması, kalabalık orta saha anlayışı ve süratli hücum oyuncuları ile turnuva oldukça iyi hazırlandığının sinyallerini verdi. Yunanistan’da ise durum hiç de parlak değil! Yaş ortalaması bir hayli yüksek olan ‘Komşu’ Güney Kore karşısında pozisyon bulmakta oldukça zorlandı.

Özellikle orta alanda pas yapmakta zorlanan Yunanistan’da teknik direktör Otto Rehagel’in Samaras ve Charisteas gibi sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan oyuncuları uzun sürede sahada tutarak Salpingidis ve Ninis gibi dinamik ve takımı ateşleyici özellikleri bünyesinde barındıran iki oyuncuyu uzun süre kulübede tutması Güney Kore’nin ekmeğine adeta yağ sürdü.

Stat: Nelson Mandela Bay
Hakemler:Michael Hester (Yeni Zelanda), Jan-Hendrik Hintz (Yeni Zelanda), Tevita Makasini (Tongo)
Güney Kore: Jung Sung-ryong – Cha Du-ri, Lee Young-pyo, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo – Kim Jung-woo, Ki Sung-yong (Dk.74 Nam-Il Kim), Park Ji-sung, Lee Chung-yong (Dk.90 1 Jae-Sung Kim) – Park Chu-young (Dk.87 Seung-Yeoul Lee), Yeom Ki-hun
Yunanistan: Alexandros Tzorvas – Loukas Vyntra, Giourkas Seitaridis, Vassilis Torosidis, Alexandros Tziolis – Avraam Papadopoulos, Giorgos Karagounis (Dk. 46 Christos Patsatzoglou), Kostas Katsouranis, Giorgos Samaras (Dk. 59 Dimitrios Salpingidis) – Angelos Charisteas (Dk.61 Pantelis Kapetanos), Fanis Gekas
Goller: Dk. 7 Lee Jung-soo, Dk. 52 Park Ji-sung (Güney Kore)
Sarı kartlar: Dk. 56 Torosidis (Yunanistan)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu