Gündem

Arjantin Nijerya’yı Heinze’ın golüyle devirdi

Dünya Kupası favorilerinden Arjantin, B Grubu’nda güçlü Nijerya’yı 1-0 devirip gruptan çıkma yolunda ilk 3 puanını kaptı.. Tüm gözlerin odağındaki isim Messi, Arjantin formasıyla kenardaki hocası Maradona’nın futbolculuk zamanındaki gibi parlamasa da en etkili isimdi, 3 puanı ise o değil Heinze getirdi.

Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupası B Grubu ilk maçında Arjantin ile Nijerya karşı karşıya geldi. Ellis Stadı’nda oynanan mücadeleyi Diego Armando Maradona’nın takımı 1-0 kazandı ve turnuvaya galibiyetle başladı.
Arjantin’e galibiyeti getiren golü 6. dakikada Gabriel Heinze kaydetti.

B Grubu’nun diğer müsabakasında ise Güney Kore, Yunanistan’ı 2-0 mağlup etti.

Grupta ikinci maçlar, 17 Haziran’da Arjantin-Güney Kore ve Yunanistan-Nijerya arasında oynananacak.

ARJANTİN GOLLE BAŞLADI

6. dakikada Arjantin sağ köşeden Juan Sebastian Veron ile korneri kullandı. Penaltı noktası üzerinde boş pozisyonda olan Gabriel Heinze uçarak kafa vuruşunu yaptı. Köşeye giden meşin yuvarlağı kaleci Enyeama sadece izledi ve top ağlarla buluştu: 1-0

Arjantin 1986’da Dünya Kupası’nı kaldırırken; ilk maçında golü yine 6. dakikada kaydetmişti!

NİJERYA KALECİSİ ENYEAMA KALESİNDE DEVLEŞTİ

Nijerya kalecisi Vincent Enyeama, zorlu rakibi Arjantin’in yıldız hücum futbolcuları karşısında oldukça zor anlar yaşamasına rağmen, kalesinde adeta devleşti. 18. dakikada Messi’nin ceza yayından plasesini köşeye giderken çelen Enyeama, 20. dakikada Higuain’in şutunu kurtardı.

37. dakikada Lionel Messi bir kez daha kaleyi yoklarken; tribünlerin ‘gol’ diye ayağa kalktığı pozisyonda Nijerya kalecisi inanılmaz bir gol çıkardı.

GİRİŞİM VAR; AMA GOL YOK!

İkinci yarıda da Tangocular’ın hücumda etkili oyunu devam ederken; Nijerya’da teknik direktör Lars Lagerback Obassi’nin yerine Odemwingie’yi, Obinna’nın yerine de Martins’i aldı.

60. dakikadan sonra orta alanda tempo düşmeye başladı. İki takım rakip yarı alana geçmekte daha az sorun yaşarken; Arjantin’de Messi, Higuain ve Veron; Nijerya’da ise Taiwo ve Odemwingie girdikleri pozisyonları değerlendiremedi.

Son dakikalarda Nijerya en azından beraberlik golü için Arjantin kalesinde gol aramasına rağmen başarılı olamadı ve Tangocular turnuvaya galibiyetle başladı.

B Grubu’nda Arjantin ve Güney Kore’nin 3’er puanı bulunurken; Yunanistan ve Nijerya henüz puanla tanışamadı.

Stat: Ellis Park
Hakemler: Wolfgang Stark (Almanya), Jan Salver (Almanya), Mike Pickel (Almanya)
Arjantin: Sergio Romero – Martin Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze, Jonas Gutierrez – Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron (Dk.74 Maxi Rodriguez), Angel Di Maria (Dk.85 Nicolas Burdisso) – Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain (Dk.79 Diego Milito)
Nijerya: Vincent Enyeama – Chidi Odiah, Danny Shittu, Joseph Yobo, Taye Taiwo (Dk.75 Kalu Uche) – Chinedu Obasi (Dk.60 Peter Odemwingie), Dickson Etuhu, Haruna Lukman, Sani Kaita – Yakubu Aiyegbeni, Victor Obinna (Dk.52 Obafemi Martins)
Gol: Dk.6 Heinze (Arjantin)
Sarı kartlar: Dk.41 Gutierrez (Arjantin), Dk.77 Lukman (Nijerya)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu