FutbolGündem

İngiltere Cezayir karşısında döküldü!..: 0-0

Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında turnuvanın favorilerinden İngiltere, Cezayir ile karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

Amerika’dan sonra Cezayir ile de berabere kalan İngiltere gruptan çıkma şansını son maça bırakırken, işini de zora soktu. Maç boyunca İngiliz oyuncular ortaya koydukları kötü futbolla taraftarlarını da hayal kırıklığına uğrattı.

İNGİLTERE PUANINI 2’YE ÇIKARDI

Bu sonucun ardından İngiltere puanını 2’ye yükseltirken, Cezayir de gruptaki ilk puanını almış oldu. İngiltere’nin gruptan çıkması için son maçta karşılaşacağı Slovenya’yı yenmekten başka şansı kalmadı.

Cezayir ise Amerika’yı yenip, Slovenya-İngiltere maçının da berabere bitmesi halinde bir üst tura yükselebilecek. İngiltere gruptaki son maçında 23 Haziran’da Slovenya ile Cezayir de aynı tarihte Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşacak.

WAYNE ROONEY SAHADA GEZİNDİ DURDU

İngiltere’nin en büyük umudu olan golcü oyuncu Wayne Rooney, Amerika maçından sonra Cezayir karşısında da hiçbir varlık gösteremedi. Hücumda topla buluşmakta zorluk çeken Rooney, kazandığı topları da son derece kötü kullandı.

ZİANİ SAHADA YILDIZLAŞTI

Cezayir’in İngiltere karşısındaki iyi futbolunda Ziani, Belhadj ve Yebda’nın hareketli oyunları çok etkili oldu. Ön alanda rakibe baskı yapan Cezayir, tek toplar ve hareketli oyun yapısıyla İngiltere’yi çok zorladı. Özellikle Ziani, takımın liderlik rolünü üstlenirken yaptığı klas hareketler ve attığı çalımlarla yıldızlaştı.

İNGİLTERE DÖKÜLDÜ

Amerika beraberliğiyle büyük bir şok yaşayan İngiltere, Cezayir karşısında da çok vasat bir oyun ortaya koydu. Oyunun neredeyse hiçbir bölümünde rakibine üstünlük sağlayamayan ve baskı kuramayan İngilizler, tam anlamıyla ruhsuz bir futbol ortaya koydular.

Dünyaca ünlü milyon dolarlık ayaklar sahada tam anlamıyla gezindiler. İngiliz oyuncular bir tek kazanılan duran toplarda ileride çoğalabildiler. Cezayir ise sanki maçın favori tarafı gibi mücadele etti. Galibiyet için sürekli hücumu düşünen Cezayirli oyunular, ortaya koydukları futbolla takdir topladılar.

Savunmada neredeyse hiç hata yapmayan Arap takımı, hücumda kullandığı son toplarda biraz daha dikkatli olabilseydi sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. İngiltere defansının önemli isimlerinden Jamie Carragher, Cezayir maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

CARRAGHER SLOVENYA MAÇINDA YOK

Carragher, İngiltere’nin 23 Temmuz’da Slovenya ile oynayacağı son grup maçında sahada olamayacak. Carragher’ın yanı sıra defansın bir başka önemli ismi olan Ledley King’in de sakatlığı nedeniyle Slovenya maçında oynayamayacak olması Capello’yu sıkıntıya sokacağa benziyor.
ROBERT GREEN VE FAOUZİ CHAOUCHİ KESİK YEDİ…

İngiltere ve Cezayir’in ilk maçlarında kalede olan ve çok hatalı goller yiyen iki isim Robert Green ve Faouzi Chaouchi bu karşılaşmada forma giyemediler.

Fabio Capello her ne kadar Green’i destekleyen açıklamalar yapsa da kritik Cezayir maçında kaleyi deneyimli isim David James’e teslim etti. Cezayir Teknik Direktörü Saadane Rabah ise bu zorlu maçta kalede Rais M’Bohli’ye görev verdi.

Stat: Green Point
Hakemler: Ravşan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bahadır Koçkarov (Kırgızistan)
İngiltere: David James, Glen Johnson, Ashley Cole, John Terry, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Aaron Lennon (Dk.63 Shaun Wright-Phillips ), Frank Lampard, Gareth Barry (Dk.84 Peter Crouch), Wayne Rooney, Emile Heskey (Dk.74 Jermain Defoe)
Cezayir: M’bohi Rais Ouhed, Madjid Bougherra, Nadir Belhadj, Anther Yahia, Rafik Halliche, Riad Boudebouz (Dk.74 Djamel Abdoun), Medhi Lacen, Karim Ziani (Dk.81 Adlane Guedioura), Hassen Yebda (Dk.89 Djamel Mesbah), Fouad Kadir, Karim Matmour
Sarı Kartlar: Jamie Carragher (İngiltere), Medhi Lacen (Cezayir)

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu