FutbolGündem

Guus Hiddink: İşimiz kolay olmayacak!..

A Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki ikinci maçında yarın Belçika ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesinde A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Swissotel’de basın toplantısı düzenledi.

Hollandalı teknik adam, Belçika’nın son dönemlerde genç ve yetenekli futbolcuları kadrolarına katarak ilerleme kaydeden bir ekip olduğunu belirtirken, “İyi bir başlangıç yapmak istiyorduk ve bunu da Kazakistan karşısında başardık. Oyuncularımın gösterdiği performansdan dolayı mutluyum. İstatistiklere de bakarsak, son yıllarda Belçika’ya karşı iyi sonuçlarımız yok. Umarım bunu da kırmayı başarırız.” diye konuştu.

Kadroda bulunan bütün oyuncuların hazır olduğunu aktaran Hiddink, “Kadromuzdaki tüm futbolcular forma giyebilecek durumda ve 2 maçta 6 puan hedefi için savaşabilecek durumdalar. Antrenmanlarda oyuncularımızın çalışmalarından ve takım ruhundan çok memnunum.” dedi.

Yarınki maçın kadrosuyla ilgili bir soruya da yanıt veren Hiddink, Gökhan Gönül dahil olmak üzere bütün oyuncuların oynayabilecek durumda olduğunu kaydederek, Kazakistan maçındaki kadrodan fazla bir değişiklik olmayacağını ve aynı ilk 11’le sahaya çıkma ihtimallerinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Hiddink, A Milli Basketbol Takımı’nın Fransa galibiyeti ile ilgili de “Milli futbolcuların başka sporlara da ilgi duyması çok güzel. Basketbol maçından ben ve oyuncularım büyük keyif aldı. Basketbolcuların ortaya koydukları mücadeleden çok; rakibe ve hakemlere karşı centilmen tavırlarından dolayı kendilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer gruplarda favori olmayan takımların sürpriz sonuçlara imza attığı hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, “Bizim grubumuzda da favori olmayan takımlar var; onlar da sürpriz yapabilir. Ama umarım bu bize karşı olmaz.” cevabını verdi. Hiddink, Belçika’nın iyi teknik direktörleri ve yıldız futbolcuları olduğunu kaydederek, “Belçika takımı iyi; ama yarın bizi yenmelerine izin vermeyi düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

KALECİ ONUR KIVRAK: KARŞILAŞMANIN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Genç file bekçisi Onur ise Kazakistan maçında aldıkları 3 puanın kendilerine moral verdiğini dile getirerek, “Yarın zor bir karşılaşma olacak. Maçın öneminin farkındayız. Çok iyi hazırlanarak, kazanıp ilk hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Kulüp takımı Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool ile oynadığı maçtaki performansının hatırlatılarak, yarınki Belçika maçının sorulması üzerine ise Onur, ”Öyle maçlar benim kendimi göstermem açısından önemli. Ayrıca yarın hocam bana şans verirse elinden geleni yapacağım. Rakibin önemli silahları var; ama onlara geçit vermeyeceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu