FutbolGündemTransfer

Hakan Çalhanoğlu’nun babasından son dakika açıklaması; Bu transfer 10 milyon eurodan aşağı bitmez!..

Hakan Çalhanoğlu’nun babasından son dakika açıklaması; Bu transfer değil 4 milyona, 10 milyon eurodan aşağı bitmez!..

Hakan Çalhanoğlu, Türkiye’ye gelecek mi? Galatasaray’la anlaştı denilen Hamburglu yıldızın babası Hüseyin Çalhanoğlu, kendileriyle Tugay Kerimoğlu’nun değil, Fatih Terim’in temasa geçtiğini söyledi. Baba Çalhanoğlu, diğer Türk devlerinin ilgisinden bahsetti ve, “Bu transfer değil 4 milyon, 10 milyon eurodan aşağı bitmez” dedi.

Bugün birçok medyada çıkan haberde Galatasaray’ın 4 milyon euro karşılığında Hamburg ile anlaştığı ve A milli yıldız Hakan Çalhanoğlu’nun devre arasında Galatasaray’ın yolunu tutacağı belirtilmişti. Bu konuda Ajansspor Haber Müdürü Sezgin Can’a konuşan, Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu, önemli açıklamalar yaptı. Genç oyuncunun hakları ile ilgilenen baba Çalhanoğlu, Kerimoğlu’nun değil ancak daha önce Fatih Terim’in Hakan için teklifte bulunduğunu, oyuncuyla Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin de ilgilendiğini söyledi.

“Tugay Kerimoğlu geldi ama görüşme olmadı”

Öncelikle daha önce genç milli takımlar koordinatörlüğü yaptığı dönemden Hakan Çalhanoğlu’nu tanıyan ve şuan Mancini’nin yardımcılığını yapan Tugay Kerimoğlu’nun genç yıldız ile temasa geçtiği iddiasına yanıt veren Hüseyin Çalhanoğlu, “Galatasaray’ın Hakan’la ilgilendiğini herkes biliyor. Zaten Beşiktaş ve Fenerbahçe de ilgileniyordu. Ancak Tugay Kerimoğlu bu hafta Hakan’ın maçına gelmiş, bizim de bir görüşmemiz olmadı. Hakan’a maça gelerek kendisini takip edeceğini bildirmiş, buradayız demiş. Benden habersiz menajeri ile de bir görüşme yapılmıyor, biz bir ekibiz. Kulüple de bir görüşmesi olmadı. Kulüp menajeri ile de görüştüm, bu konuda bir bilgisi yoktu. Öyle bir görüşme olsa bana aktarılırıldı” dedi.

“Fenerbahçe ve Beşiktaş da görüştü!”

“Galatasaray dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş da Hakan ile ilgilendi” ifadesini de açan Çalhanoğlu, “Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın bizim çocuğumuzla ilgilenmesi bize onur verir. Fenerbahçe Beşiktaş için, yetkilileri ile iki ay önce görüşmüştük. Sezon başında bir görüşme oldu ancak biz kulübüyle halletmeleri gerektiğini söyledik. Zaten bizden önce kulüple temasa geçilmesi gerekli çünkü Hakan’ın 2 yıllık daha anlaşması var” dedi.

Fatih Terim istedi!

Çalhanoğlu, “Fatih Terim Galatasaray’ın başındayken böyle bir teklifte bulundu mu?” sorusuna da yanıt verirken, “Fatih hocamızın öyle bir mesajı oldu, çocuğumuzu Galatasaray’da görmek istediğini söylemişti” derken, “Bu görüşme ne zaman oldu?” sorusuna ise “Bu görüşme yakın zamanda oldu. Devre arası transferi içindi. Çocuğumuzu kadroda görmek istediğini bana söyledi” ifadelerini kullandı. Çalhanoğlu, Galatasaray ile Hamburg arasında bu sırada da bir görüşme olmadığını da sözlerine ekledi.

“10 milyon eurodan aşağıya vermezler”

Türk basınında Hakan Çalhaoğlu’nun 4 milyon euroya sarı kırmızılı ekiple anlaştığı iddiasına yer verilirken, baba Çalhaoğlu bu rakamın çok üstünde bir maliyet çıkabileceği bilgisini de verdi. Hakan’ın şu an Hamburg’ta forma şansı bulduğunu ve devre arasında transferinin zor olduğunu ifade eden Çalhanoğlu, “Ben 10 milyon eurodan aşağı bir rakama kulübünün Hakan’ı vermeyeceğini düşünüyorum. Tabii ki bu sadece bir düşünce. Cazip bir teklif gelirse tabii ki düşünebilirler. Ama 10 milyon euro gibi bir rakam düşündüklerini ve buna göre pazarlığa oturacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hakan’a büyük takımlardan teklifler var 

Hakan’a Türkiye dışında Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya’da önemli takımlardan teklifler olduğunu ifade eden baba Çalhanoğlu, “Bize resmi teklifler geldi ancak kulübe resmi başvurular olmadı. Hatta bu ülkelerin ilk 4 takımları olarak adlandırılabilecek takımlardan teklif aldık. Ancak takım adı söylemk etik olmaz” ifadelerini kullandı.

“Almanya’da oynamasını istiyorum”

“Bizim kapımız herkese açık. Oyuncumuza değerini verirlerse, kulübü de bu kararı verirse transferi neden olmasın?” diyen Çalhanoğlu, “Ancak bana sorarsanız, Hakan’ın 2 yıl daha sözleşmesi var ve ben birkaç yıl daha Almanya’da oynamasını istiyorum. Tamamen kendisini ispatlayarak ilerleyen yıllarda memleketimize dönmesini de tabii ki isterim” diye konuştu.

Menajeri de “Türkiye’den takımlar var” dedi!

Bu arada Türk oyuncunun menajeri Bektaş Demirtaş da Alman basınına Galatasaray ile görüşme halinde olmadıklarını söylerken, “Hakan ile ilgilenen tek kulüp Galatasaray değil. Onunla Bundesliga, Premier League ve Türkiye’den de ilgilenen kulüpler var. Hakan şu anda burada mutlu ve hocası Bert van Marwijk ile de çok iyi bir ilişkisi var” diyerek, baba Çalhanoğlu ile benzer ifadeleri kullandı.

Hakan’ın Hamburg ile 2016 yılına kadar kontratı bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu